© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

5 ulike stiler: Sånn pynter du juletreet

Gi den tradisjonelle røde julen et nytt uttrykk eller forsøk deg på skandinavisk retro. Finn inspirasjon i disse fem ulike måtene å pynte juletreet ditt på.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 1 – Moderne rød

Velkommen inn i den moderne røde julen, hvor rød ikke bare er rød.

Her har den tradisjonelle røde julen blitt spicet litt opp, og mikses med okseblodsrød, gull og brune nyanser. Juletreet er pyntet med hjemmelaget rosetter og vifter i røde og brune farger, som gir et nostalgisk, men allikevel moderne uttrykk.

Inspirasjon til julekuler og oppheng

På toppen sitter en stor rosett i stedet for julestjerne, noe som gir juletreet et elegant uttrykk. Lysene er røde, slik at de gir moderne og monokromatisk look. Den hjemmelagde pynten er kombinert med glitter- og metalloppheng, i tillegg til plissert pynt fra Nordstjerne. Det rustfargede gulvteppet er fra Fabula Living.

Røde, svarte og gullfargede ornamenter er hengt opp med et matchende bånd i silke, sateng og fløyelsbånd. Nissen er designet av Ruth Vetter. Ornamenter er fra Brose Copenhagen og Ib Laursen. Bånd fra Bungalow og Stof 2000.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 2 – Vinterlig vintage

Julen får et snev at skandinavisk retro - med en anelse østlig eventyr - med denne stilen som sørger for at juletreet stråler overdådig i grønt, blått og med masse gull.

Det er pyntet med et rundt bånd for å oppnå en fortryllende julestemning.

Den hjemmelagde pynten består av kremmerhus med messinghåndtak og gullmotiver, i tillegg til masse kuler i mettende farger og gull. Lysene er grønne slik at de matcher fargepaletten.

Treet i all sin glans

Toppstjerne i gull fra Rosendahl, juletrefot fra Skagerak, juletre-underlag fra Tine K Home, julekuler fra I.C Lauvring og Bungalow, gullornamenter fra Rosendahl og juletrelys fra Broste Copenhagen.

Sofaen og sofabordet er fra Getama og gulvteppet er fra Fabula Living.

Julekulene på bakken er fra Madam Stoltz, I.C. Lauvring og Ib Laursen, kassen er fra Bungalow. Det fine, tykke gullbåndet er fra Fest og Farver.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 3 – Feminine farger

Dette feminine juletemaet er romantisk og nesten eterisk, og det pyntes opp med et lett og elegant uttrykk. Du finner florlett pynt i silkepapir, bast og sølv, og gull som glitrer.

Juletreet pyntes enkelt i sølv og rosa toner, med gaver pakket i duse farger med silkebånd og fjær. Den hjemmelagde pynten består av papir-snøballer, kremmerhus i sølv og flettede sølvhjerter som er med på å gi juletreet en eventyrlig stil.

Sofistikert stue

Det er pyntet med en sølvstjerne og sølvoppheng, i tillegg til lysholdere designet av Zarah Voigt for Rosendahl.

Glasskuler i rosa og gyldne farger fra I.C. Lauvring. Daybed og bord fra Mater, puter fra Skriver, PH-lampe fra Louis Poulsen. Det rosafargede gulvteppet er fra Layered Interior.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 4 – Varm minimalisme

Denne julen er grafisk, enkel og stilfull med en kjærlighet for form, godt design og arkitektoniske linjer.

Fargene er grå, hvit og svart, tilsatt med brune toner som gir varme og kos. Juletreet er pyntet med stjerner og lys som eneste pynt, og pakkene her svart/hvit-grafiske til-og-fra-kort.

Minimalistisk juletre

Juletreet er pyntet enkelt og med hvite stjerner på hvit bomullssnor, og med grå lys. Stilen er gjennomført minimalistisk, og forskjellige former skaper et dynamisk uttrykk. Det er dessuten kombinert matte og blanke overflater.

På toppen av treet er det satt en vakker, hvit stjerne fra Hübsch. Juletrefoten i messing er fra Ferm Living. På veggen henger store, hvite Showflake-lamper fra Le Klint. På trappen står en grå vase fra Blomus. Pynten er fra Lübech Living.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Stil 5 – Naturligvis nordisk

Den naturlige julen er her satt inn i en moderne, skandinavisk ramme. Det er pyntet opp i peisestuen med en kjærlighet for naturens egen pynt; tre, skinn og det gode håndverk.

Under treet venter pakker i brune og grå farger, dekorert med lær, skinnsnorer og gran fra skogen.

Det nordiske juletre

Treet er pyntet med hjemmelagde stjerner i skinn, juletrær i kork og lette papirstjerner. Til naturpynten er det brukt brune kuler og trekuler.

De gyldne fargene og det enkle opphenget gir juletreet et taktilt og naturlig uttrykk. Julestjerne og trekuler er fra The Oak Men, kuler fra House Doctor og I.C. Lauvring, i tillegg til juletre-underlag fra Madam Stoltz.