5 tips til enkel adventspynt

Kribler du i fingrene etter å starte med juleforberedelsene? Vi gir deg et knippe ideer til adventspynt som du kan starte med allerede nå.

Hjemmelaget adventsstake
© Kira Brandt

Lyst på en litt annerledes adventsstake? Finn frem gamle terrakottapotter, fyll dem med jord og mose, og plasser et lys i midten. Trykk ut tallformer i leire og la dem tørke, og vips, så har du fire fine tall også!

Kalender full av opplevelser
© Kira Brandt

Pakkekalenderhysteriet har en tendens til å ta av, sånn pengemessig. Hva med å gi bort opplevelser du og barna/venninnen/ektefellen kan gjøre sammen? Eller et dikt eller ord for dagen? Fest enkle konvolutter til en linkledd oppslagstavle, klistre på tall og fyll hver konvolutt med en beskjed med dagens aktivitet. Pepperkake­baking neste!

Det finnes andre muligheter enn det tradisjonelle juletreet. Her er 11 eksempler.

Litt annerledes innpakning
© Kira Brandt

Pakk kalendergavene i avispapir, knytt et tøybånd rundt, og samle alle i en gammel treeske – gjerne sammen med litt granbar og noen kongler. Fint å se på gjennom hele advent!

Lyst på mer interiørinspirasjon rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kalender laget av grener
© Kira Brandt

La treet få en rolle allerede nå! Hent inn grener fra hagen – én lang og fem kortere – og knytt dem sammen så de danner et tre. Pakk gavene i gråpapir og brente toner, surr dem inn med hyssing og heng dem på grenene. Og høyt i toppen? En papirstjerne, selvsagt!

Julepynten trenger ikke nødvendigvis å være rød. Her har de brukt rosa og burgunder til høytiden.

Gjenbruk til pynt
© Kira Brandt

Okei, denne får du først glede av neste år, men det er aldri for tidlig å begynne planleggingen: Sag av det nederste stykket på juletreet, rens av visne grener og barnåler, og fest en krok i toppen til oppheng. Pynt med levende lys eller en lyslenke og papirstjerner du har laget selv.

På BoligPluss kan du bli med hjem til damen bak Tine K Home og se hvordan hun pynter til jul.