Trend på Instagram: Fargerike tak

Tak i alle regnbuens farger dukker opp på stadig flere Instagram-profiler. Her kan du lese mer om den populære trenden.

Sett på Instagram

Du har kanskje allerede lagt merke til de fargerike takene som mange har begynt at dele på Instagram.

Alt fra grønne til rosa og stripede tak er å finne i hjem hvor man har været modig og tatt et lite oppgjør med den klassiske og til tider fargeløse innredningen.

Et malt tak kan være alternativet til fargerike vegger, eller du kan satse alt og male både tak og vegger i enten samme eller i forskjellige fargenyanser.

Med takmaling kan du skape en spesiell hulefølelse i rommet som bidrar til en hyggelig stemning. Utover dette er det en enkel måte å snike farger inn i innredningen og det fargerike taket kan også gi personlighet og sjarm til hjemmet ditt.

Gule striper... i taket

Her har man latt den glade, gule farven fra veggene gå igjen i form av striper i taket - en virkelig elegant og modig løsning som man med sikkerhet kan si ble vellykket!

Det stripete mønsteret og den gule fargen er begge elementer som gir særpreg til rommet. I tillegg lager det modige valget en fin kontrast til de vakre, klassiske bjelkene i taket.

Blått i blått

Med et flott mørkeblått tak fremheves de pastellblå nyansene på veggen samtidig som man skaper en hyggelig stemning.

Særlig på et barneværelse hvor uttrykket gjerne må være morsomt og lekende kan et fargerikt tak gjøre underverker - og typisk faller de fargerike idéene i god smak hos barna selv.

"Gulvvarme under og solskinn over"

Slik skriver bloggeren Sofie Amalie, som står bak den populære boligbloggen "thus the fuss", om dette bildet av badet sitt.

Den gjennomgående gule fargen i taket lar tankene vandre til solens varme stråler, og hvilken bedre følelse kan man bli møtt av når man trer inn i et rom?

Grønn stukkatur og hvite vegger

Et ganske unikt og veldig iøyenfallende tak møter en som det første man ser når man trer inn i denne stuen hvor fargene hovedsaklig er å finne i taket.

Dette samt den fine stukkaturen er nemlig dekket av en delikat grønnfarge som går igjen i utvalgte møbler eller kunst i rommet og lager på den måten en sammenhengende følelse.

Sirkus-assosiasjoner

Med elegante gule striper i taket gir man fantasien fritt spillerom og skaper følelsen av at man sitter i et sirkustelt.

En kreativ og ikke minst fin løsning som skaper et levende og livlig uttrykk i et rom som nettopp er dedikert til lek og glade dager: nemlig barnerommet.

Himmelblått tak

Med et himmelblått tak som her kan man skape illusjonen av at man sitter under åpen himmel i sin egen stue, og hva kan være bedre enn det?

Blånyansene i taket står i flott kontrast til de beige veggene samt den helt hvite taklampen, som designmessig gir assosiasjoner til skyer.

Gule vegger og tak

Et gjennomført rom hvor de gule tonene på vegger og tak får lov til å dominere på den helt rette måten.

Det at veggene og taket har samme gulfarge skaper en sammenhengende følelse i rommet og den gjennomgående fargen står samtidig i fin kontrast til de lyse gulvene.