Trådløs musikk i alle rom

Klart det går an! Vi viser deg hvordan.

© Tim Wahlfried
Vi vil gjerne ha musikk i alle rom, men uten at det går utover estetikken. Her er multianleggene som lar deg kombinere god lyd med god design.
Denons heos 5-høyttaler er bærbar og kan flyttes rundt etter behov. Anlegget består av Heos link og Heos Amp, som kobles til et eksisterende anlegg enten som avspiller eller forsterker. Heos kommer også med 3 og 7 høyttalere. Spiller av via wifi. Fra 2498 kr, Heos link, 2998 kr, Heos Amp, 4298 kr, Hi-Fi klubben.

© Tim Wahlfried
Et multiromanlegg består av flere høyttalere som fordeles i husets ulike rom. Musikken kan spilles av over wifi, Airplay, DLNA eller bluetooth, og styres ved hjelp av telefon eller nettbrett.

Samsungs Shape-serie er utformet slik at høyttalerne kan ligge, stå eller henge på veggen. Serien består av en hub (en bridge) og høyttalere i tre stør- relser: M3, M5 og M7, som fås i svart og hvitt. Høyttalere fra 1690 kr, hub, 295 kr, netonnet.no.

© Tim Wahlfried
Når vi sitter i stuen om kvelden vil vi gjerne ha ekte og stor lyd. Samtidig skal produktene ha god design og se bra ut i interiøret. Bang&Olufsens splitter nye BeoSoundMoment har et touch-følsomt trepanel, og fra kontrollen har du muligheten til å styre lyden i hele huset. Den er også kompatibel med B&Os trådløse høyttalere. Base, 17 995 kr, BeoLab 18-høyttalere i eik, 45 770 kr for to.

© Tim Wahlfried

TV-en må ha god lyd, men fordi skjermen i seg selv ofte er så dominerende, vil vi gjerne ha et system som ikke tar så mye plass. Sonos er en klassiker innenfor trådløs lyd, med enkel og renlinjet design, som ikke krever bridge. Play-høyttalere fra 1698 kr, Playbar, 5798 kr, Sub, 5798 kr, Elkjøp.

© Tim Wahlfried
Enkelte multiromanlegg trenger en bridge, en slags ruter som holder kontakten mellom alle høyttalerne i huset. Hvis du ønsker å holde antall komponenter nede, kan du velge et system som ikke krever en bridge.
Har du hørt på noe bra i bilen, og vil fortsette lyttingen når du kommer hjem, trykker du bare på Philips Spotify-høyttaleren, slik at musikken fortsetter akkurat der hvor den stoppet opp. SW700, 999 kr, SW750, 1495 kr, Elkjøp.

© Tim Wahlfried
Kjøkkenet er rammen om familielivet, og i husets viktigste rom kan musikken godt spille annenfiolin. Her er det LG Music Flow som leverer bakgrunnslyden, og mellomstørrelsen H5 gir god lyd til formålet. Anlegget spiller av via wifi og bluetooth. Bridge, R1, 479 kr, høyttalere i H-serien fra 1499 kr, netonnet.no.

© Tim Wahlfried
Til treningen passer det bra med høy musikk og massevis av bass. Bose SoundTouch 30 leverer varene, og gjør kanskje treningen litt lettere. Anlegget spiller av via wifi, og kommer i tre ulike størrelser, hvorav den minste er bærbar og batteridrevet. SoundTouch 30, 5790 kr, SoundTouch Portable, 3295 kr, Lefdal.

© Tim Wahlfried
Med innebygd nettverksfunksjon kan man enkelt strømme musikk fra internett eller pc og Mac i alle husets rom.
Å ligge i badekaret og nyte god musikk fortoner seg som skikkelig hverdagsluksus. Her har vi testet Omni 10-høyttaleren fra Harman Kardon. Når du er ferdig kan du med et enkelt tastetrykk la musikken fortsette i et annet rom. Adapt, 1095 kr, Omni 10, 1695 kr, Expert.

© Tim Wahlfried
Høyttaleren odin fra danske Clint Digital er et lite kunstverk i seg selv, og trenger absolutt ikke gjemmes bort. Anlegget spiller av via Air- play eller DLNA, modellen Freya fås også i en bluetoothversjon. Odin, 3490 kr, Freya, 2199 kr, med bluetooth, 1579 kr, cdon.com.