Ta grep om kjøkkenet

Her er seks gode råd til hvordan du får det rette uttrykket.

Lag stuefølelse
© Trine Thorsen

Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på kjøkkenet ditt om du klarer å oppnå noe som minner om dette, men der er likevel et par grep du kan ta uavhengig av det: Heng grupper av bilder på veggene, få plass til et par grønne planter og, om det går, en lenestol med tilhørende leselampe. Vips, så har du litt stue på kjøkkenet også!

Her kan du se våre stylingtips til stuen, soverommet og badet.

Fremhev detaljene
© Produsenten

Mye kan gjøres med veldig få grep. Rydd kjøkkenbenk og -bord, for eksempel, og fjern alt som ikke trenger å være fremme. Stå igjen med få, men vakre (og selvfølgelig praktiske) gjenstander. Bildet er fra Broste Copenhagen.

Integrer kjøkkenet
© Produsenten

Okei, dette skal være en guide til fornying med enkle grep, og det å bygge inn kjøkkenet er ikke akkurat enkelt. Men om det nå er sånn at du skal til med en skikkelig oppussing, er dette noe å vurdere: Boffi har laget foldedører foran innredningen sin, slik at hele benken kan skjules når den ikke er i bruk. Oppvasken har aldri vært lettere! boffi.com

Bruk åpne hyller
© Produsenten

Små bokser, som Flip fra Munk, hengt i en gruppe skaper både nødvendig oppbevaring og gir et personlig preg til kjøkkenet.

Skap helhet
© Produsenten

Kle gjerne sprutsonen med samme materiale som dørfronter og hyller. På den måten oppnår du en fin helhet og et litt annerledes uttrykk. Svarte flater og benkeplate i stein føles ekstra luksuriøse i følge med en armatur i 18-karat gull og kobber, som Cyprum fra Dornbracht.

Miks stoler
© Produsenten

Ikke begrens deg til én type stoler rundt middagsbordet – det finnes så altfor mange fine til å velge kun én! Ta noen herfra og noen derfra, både arv, brukt og nytt, gjerne i ulike farger og materialer, så skaper du et veldig personlig og unikt uttrykk. Muuto har for eksempel mikset rosa og grå varianter for en fin helhet.