Annonce for Kilands.no
© depositphotos.com

Skap et behagelig uttrykk i stuen med gulvtepper

Husets viktigste rom

Stuen er for mange det rommet man bruker mest tid i, og det er ofte her vi tar i bruk tepper for å skape en hyggelig atmosfære. I stuen skal det skapes flotte minner fra fest og selskap, den skal huse gode samtaler med de du er glad i, og gi deg en optimal omgivelse for avslapping. Du kan gjøre mye for å få stuen akkurat som du ønsker, slik at den passer optimalt til hverdagens mange viktige stunder.

Tepper i stuen kan være med på å gjøre rommet hjemmekoselig, og kan endre uttrykket av stuen din drastisk. De er flotte interiørobjekter som ikke bare er fine å se på, men også behagelige å gå på. Men, de kan også være kostbare, og det er viktig at du vurderer hvilken effekt du vil at teppet skal gi, før du investerer i et.

Flere tepper i samme rom

Det kan oppstå noen problemer når man skal skaffe et teppe til stuen. Hvis du har en større stue med flere hovedområder, så kan det nemlig være nødvendig med mer enn ett teppe. Man ønsker gjerne både et teppe ved spisebordet og ett ved sofaen for eksempel. Dersom dette er tilfellet, bør man forsikre seg om at teppene man kjøper både står i stil med møblene rundt det, og med de andre gulvteppene i rommet.

At de ulike gulvteppene skal stå i stil med hverandre, betyr ikke at de må være like. Du kan leke rundt med ulike fargenyanser og teksturer, for å få et mer levende rom. Det er dog lurt å tenke over noen praktiske ting. Det er for eksempel ikke så lurt å ha langhårede tepper som ikke kan vaskes ved spisebordet, da du risikerer at det faller mat og annet søl på teppet.

Hvis du skal ha tepper i områder med høy trafikk, for eksempel ved inngangen til kjøkkenet, så kan det være smart å benytte seg av gulvtepper som har en mørk farge. Da ser man ikke like godt at teppene blir skitne.

Store tepper

Et alternativ til å ha mange tepper i et rom, kan være å ha færre, store tepper. Da kan det være de er store nok til å dekke flere bruksarealer av stuen, og det skaper en følelse av at det er et rom, og ikke flere stasjoner. Det er dessuten estetisk flott med store tepper, slik at de kan romme alle møblene som står på det. Ett eksempel er et stort teppe som har plass til at både sofa, lenestoler og et sofabord.

Et teppe kan med andre ord gjøre stort inntrykk i stuen. Det er med på å gjøre det mer hjemmekoselig, og kan knytte rommet sammen stilmessig. Prøv å lek deg frem med ulike tepper i rommet, med spennende materialer og fargevalg.