Ny stue med enkle grep

Hvordan kan man skape en innbydende og koselig stue, og samtidig holde seg innenfor en stram og moderne stil? Familien Brenøe har fått det til, se før- og etterbildene her.

Små tiltak ga ny stue
© Andreas Mikkel Hansen

Enkelhet er ikke synonymt med tomhet. Det har i hvert fall Thomas Brenøe og familien skjønt, etter at de tok kontakt med Bo Bedres innredningsekspert Marina Lykkesten for å få hjelp til å skape sammenheng og helhet i stuen sin.

Før: Minimalistisk eller bare tomt?
© Andreas Mikkel Hansen

I et forsøk på å innrede minimalistisk og enkelt hadde familien plassert alle møblene inn mot veggene. Men i stedet føltes rommet bare tomt og kjølig. I tillegg manglet de en velfungerende sittegruppe. Familien på to barn og to voksne satt ofte sammenklemt i sofaen som sto helt inntil den ene veggen, samtidig som de hadde altfor mye unødvendig gulvplass.

Etter: Flere møbler, men ikke rotete
© Andreas Mikkel Hansen

Med få og enkle grep har Marina gjort rommet mer aktivt, uten at det virker rotete eller overfylt. Et tapet gir spenning og dybde til interiøret, et skrivebord er trukket ut fra veggen og danner et lite rom i rommet, mens sofaen er satt foran vinduet, hvor det kommer inn godt med lys.

I tillegg er bokhyllen nå løftet opp fra gulvet og hengt på veggen, og har på den måten fått en mye mer dekorativ funksjon i rommet.

– Vi gjenkjenner vår egen stil i stuen, men hadde jo aldri kommet på å innrede det på denne måten selv! Vi ble overrasket over det stripete tapetet, men det fungerer veldig bra. Dessuten hadde vi vel aldri trodd at vi hadde plass til en arbeidsplass i stuen, sier Thomas.

Gamle møbler på nye måter
© Andreas Mikkel Hansen

Familien ønsket å bruke de gamle møblene sine i så stor grad som mulig. Bokhyllene, som før var plassert på gulvet langs veggen, har Marina nå bygget opp i høyden. Slik er de blitt mye mer tydelig i rommet. Når hyllen fylles opp med fargerike bøker blir den dessuten et dekorativt element i seg selv.

Det lave, smale glassbordet står fint mot den nytapetserte veggen. På bordet har Marina laget et lite tablå av bilder og en klassisk PH-lampe.

Enkle løsninger
© Andreas Mikkel Hansen

Marina ønsket å vise familien hvor stor endring det går an å skape ved hjelp av relativt enkle grep. Når flatene i et rom endres, kan det for eksempel ha en enorm effekt på både vegger og gulv.

Her har Marina valgt å dekke flere av veggflatene med ulike former for stripete tapet, noe som gir spenning og dybde til rommet. Ved å flytte møblene frem mot vinduet blir innredningen dessuten mer rektangulær og helhetlig.

Tre kjøp til stilen
© Produsentene

1. Taklampen Fork er designet av Diesel for Foscarini. Den er utstyrt med en skjerm i lyst lerret, noe som gir et behagelig lys. Fra 4225 kr, mekavi.no.

2. Du endrer rommet enkelt med litt stripete tapet! Chelsea Stripe er fra Cole & Son, 890 kr per rull, Tapetgalleriet.

3. Invester i en designklassiker som du vet du kommer til å ha lenge. Dette er CH07, også kalt Skallstolen, av Hans J. Wegner i 1963. 20 875 kr, Carl Hansen.