Ny stue med design og reiseminner

Stuen var vanskelig å innrede, og de flotte reiseminnene støvet bare ned. Se hvordan eksperten forvandlet rommet!

Helhetlig innredning i stuen
© Andreas Mikkel Hansen

Den reiseglade familien var ikke helt fornøyd med stuen sin, hvor de få, men store møblene sto opp langs veggene og ropte til hverandre, og de mange fine funnene fra eksotiske reisemål ikke kom til sin rett. BO BEDREs innredningsekspert samlet trådene og gjorde stuen om til et nytt, helhetlig og eksotisk rom.

Før: Møbler langs veggene
© Andreas Mikkel Hansen

Før sto sofaen alene og forlatt opp mot endeveggen i den store stuen. I tillegg hadde stuen bare en enkelt lampe! Etter lang tids reising hadde innredningen aldri kommet helt på plass. Rommet manglet en samlende idé hvor designmøbler kunne kombineres med reiseminner fra familiens reiser.

Eksklusiv fornemmelse med designmøbler
© Andreas Mikkel Hansen

Det er stor forskjell på den stuen de hadde før og det hyggelige og personlige oppholdsrommet som familien nå har fått. Gråtonen på veggen danner en rolig bakgrunn for de nye sofaene, som for øvrig har fått en mer sentral plassering enn før. Den rolige gråfargen gjør det mulig å leke med farger i tilbehøret, kunsten og de personlige reisesuvenirene. Flere designmøbler er kjøpt inn og gir stuen eksklusivitet. Gyngestolen til høyre heter Stingray. Sofabordene og sofaputene er fra Hay.

Samle pynten
© Andreas Mikkel Hansen

Familien har reist mye og har derfor mange ting som er kjøpt på reiser. De var spredt utover i stuen uten at man egentlig så dem og satte pris på dem. Ved å samle dem i mindre grupper trer de frem og gir innredningen tyngde.

Forfriskende farger
© Andreas Mikkel Hansen

Familien ønsket seg nye møbler, så vi fant noen gode, klassiske møbler som både er moderne og som samtidig passer til deres egen stil,

Pent og praktisk
© Andreas Mikkel Hansen

Etter en årrekke i utlandet hadde familien endelig landet i drømmehuset. Med seg hadde de massevis av minner og reisesuvenirer - men manglet ideer til møbler og innredning av den store stuen sin. De ønsket seg en stue som både var hyggelig og praktisk, og som både kan brukes til avslapning, gjester og arbeid.
Nå er det sammenheng mellom familiens personlige ting og de nye møblene rommet trengte.

Klikk videre og se tipsene som fornyet stuen!

Tips til fornyelse
© Vitra

Et lekkert designmøbel kan løfte en hel stue hvis det får en fremtredende plass. Et flott og billigere alternativ til Stingray-stolen som nå har plass i stuen, kunne ha vært Eames’ RAR-gyngestol. Fås i seks forskjellige farger, 4769 kr, Vitra.

Bruk småbord
© Andreas Mikkel Hansen

Velg flere små sofabord i stedet for ett stort. Det gir letthet og motvekt til de store sofa- og sittemøblene. Disse er nyheter fra Bo Concept. Fås i vintageblått, turkis og korallrødt. 1495 kr per stykk.

Velg to farger
© Kähler

Har du lyst på flere farger i stuen, velg for eksempel to nyanser som du holder deg innenfor i valg av tilbehør slik som puter, lysestaker og nips. På den måten binder du rommet sammen. For eksempel er et stort og markant veggur en god idé. Ora heter Kählers nye veggklokke i keramikk med visere i pleksiglass. Fås i 6 farger, diam. 30 cm, 999 kr, Kähler.

Få inn naturmaterialer
© Broste

Naturlige materialer som tre, flettverk og bambus er med på å gi varme og kontrast til mange av de nye møblene. Familien har selv hatt mye av sitt tilbehør med hjem fra utlandet, men de fine oppbevaringseskene i bambus er faktisk fra Broste og koster 69 kr for et sett med tre.