Ny loftsstue med enkle grep

Lene og Mark hadde aldri klart å gjøre loftsstuen til det hyggelige oppholdsrommet de ønskelig seg. Skråtak, skorstein og trapp gjorde den vanskelig å møblere. De spurte Bo Bedre om råd. Se forvandlingen!

Før.
© The Blue Room

Klassiske svarte skinnsofaer, en nyinnkjøpt svart lenestol og forskjellige tresorter på både gulv, reol og småbord gav en rotete innredning. Skrivebordsplassen var bortgjemt og vendte ryggen til resten av rommet. Det manglet belysning, bedre plassering av tv-en og en oppdatering av den fyldige bokhyllen.

Fin fargesymfoni.
© The Blue Room

Færre møbler gjør at stuen virker mer luftig og uanstrengt, til tross for skråtaket. Farger og mønstre på tekstiler skaper et lekent uttrykk og går igjen som en rød tråd i rommet.

Stuen hadde to sofagrupper. Den ene har blitt erstattet av et arbeidsbord og en kontorstol. En praktisk løsning som gir et luftigere uttrykk.

Det fargeløse rommet har fått en vitamininnsprøyting av friske farger og former. Skreddersydde løsninger som innebygde skap har bidratt til god romfølelse.

Grønt teppe fra EGE dessin Diva Art, Tablo sofabord fra Normann Copenhagen, puter fra Louise Roe, minivaser signert Christian Bruun, Antique puff fra Hay, kontorstol fra Danfurn, arbeidsbordet Raft table fra & Tradition.

Fargerikt arbeidshjørne.
© The Blue Room

Arbeidsplassen har fått storslått utsikt over naturen utenfor. Møblene er stilelementer i seg selv, og definerer den nye og moderne innredningen. Det spraglete teppet tilfører farge, og mather bøkene, som kommer mer til sin rett etter at hyllene ble malt hvit.

En helt ny lounge.
© The Blue Room

Stuen var møblert med to sofagrupper og hadde en fargeskala dominert av mørke tresorter og svart lær, som slett ikke passet til verken paret eller utsikten til skog, hav og endeløse jorder. Den hvite sofaen skulle få bli, men trengte nytt selskap og mer lys. Ny gulvlampe, sofabord og et nytt teppe gir en oppdatert 70-tallsstil. Den andre sofagruppen har blitt erstattet av en fin arbeidskrok. Bokhyllen har fått et strøk hvitmaling, og hele stuen har fått lysere fargepalett.

Smart oppbevaring.
© The Blue Room

Paret hadde behov for mer oppbevaringsplass. Løsningen ble innbygde skap med høyglansfronter, en optimal oppbevaringsmulighet som ikke okkuperer plass i rommet.

Få samme stil på 1-2-3!
© The Blue Room

Velg et vakkert bord til arbeidsplassen, hvis den skal integreres med resten av stuen. Hvis du har plass, er det en god idé å velge et stort, som ikke blir rotete så fort. Butterfly-bordet er egentlig et spisebord, men fungerer fint som arbeidsbord. Bordplate i hvitt laminat. 20 000 kr, Naver Collection/Tannum.

Puter og tekstiler gir farge!
© The Blue Room

Puter og tekstiler er en veldig god måte å få sammenheng i stuen på. Pute med harlekin-mønster, 350 kr, Base212.dk.

Gjem bort.
© The Blue Room

Smart oppbevaring er gull verd for å holde et ryddig inntrykk. Dette bordet, designet av Rikke Frost, skjuler ekstra plass under valnøttlokket. 9499 kr, Bolia.