Fra blek til fargerik stue

Den flotte stuen kom endelig til sin rett med farger som en rød tråd i innredning. Se hva eksperten gjorde!

Visuelt underholdende stue
© Andreas Mikkel Hansen

Familien ønsket seg en stue som var lett å holde ryddig, med plass til å se på tv, lese og høre på musikk, og med fine ting å kikke på, både av møbler og kunst. Alt dette fikk de, etter en dag med BO BEDREs innredningsekspert. Klikk videre og se hvordan stuen så ut før.

Før: Manglet helhet
© Privat

Før forvandlingen besto stuen av et par 15 år gamle oransje sofaer og tilfeldige møbler som paret hadde fått av familie og venner i løpet av årene. Det fantes ingen rød tråd, og husets fine og særegne uttrykk kom ikke til sin rett.

Farger og humør
© Andreas Mikkel Hansen

Ut med en tilfeldig stil, og inn med personlighet og farger! Sofaen Sepia er fra Bolia, og glassvasene på bordet er fra By Nord. Taklampen er fra Kartell, og vegglampene er BL 10 Wall
fra Bestlite. Gulvteppene er fra Massimo. I sofaen er det puter
fra både Hay, Missoni, Kvadrat, Ferm Living, Raun og By Nord. Pleddet er fra Missoni.

Tidløs sofa med moderne puter
© Andreas Mikkel Hansen

En ny sofa måtte til, det var eierne fast bestemt på. Valget falt på en stor, myk modell i en flott mørkeblå nyanse. Sofaen kan uten problemer romme hele familien. Den er dessuten såpass tidløs og nøytral at den kan holde i mange år og kan enkelt kombineres med fargerike og grafiske puter etter stil og humør.

Før: En peis som aldri ble brukt
© Privat

Den store marmorpeisen ble aldri brukt, men tok opp verdifull plass i hjørnet. Se på neste bilde hva innredningseksperten plasserte der isteden!

Stuen falt på plass
© Andreas Mikkel Hansen

Et lesehjørne var mye verdt for familien, så ildstedet måtte vike. Det vakre dørpartiet har endelig kommet til sin rett, med hvit tapet med grønne striper. Se nærmere på neste bilde.

Grønt glass
© Andreas Mikkel Hansen

Det grønne glasset rundt fløydøren har vært med på å bestemme fargetemaet for rommet. Det er et av husets fine særpreg som blir fremhevet ytterligere av det stripete tapetet med samme grønne strek.

Overlappende gulvtepper
© Andreas Mikkel Hansen

Gulvtepper fungerer godt når man vil ramme inn og samle innredningen i ulike soner, spesielt i større rom med flere funksjoner. Her er det valgt tre forskjellige tepper. De overlapper delvis, og det er derfor viktig at de står i stil med hverandre. Gulvteppene understreker det spennende uttrykket og skaper flere linjer i rommet.

Organisk sofabord
© Swedese

Et organisk sofabord på lette ben skaper en flott kontrast til en tung og firkantet sofamodell, og gir nødvendig luft rundt det tunge sittemøbelet. Bordet Flower, designet av Christine Schwartzer, er laget i hvitt laminat med en kant i valnøtt. 9195 kr, Swedese.

Kelim-tepper
© Ilva

Løse tepper kan være akkurat det som skal til for å holde innredningen samlet. I dette hjemmet er de orientalskinspirerte lag-på-lag-teppene med på å gi personlighet til husets klassiske fiskebensparkett og funkisstil. Liker du brente nyanser og kelim er denne lappeteppevarianten med sammensydde kelimstykker et moderne og kult teppe.
170 x 240 cm. Ca. 7300 kr pluss frakt, Ilva.dk.

Obligatorisk lenestol
© IKEA

Den gode lenestolen hører til i enhver stue. Her endte den opp i det gamle peishjørnet, som nå er innredet som en hyggelig lesekrok. Vaskbart trekk som kan tas av, er en god idé, slik som på denne stolen fra Ikea. Den inngår i sofaserien Karlstad, og ses her i det grå trekket Sivik. Fås i to forskjellige varianter, fra 1490 kr til 2090 kr hos Ikea.