6 tips til innredning i en liten spisestue

Med disse tipsene kan du utnytte plassen i stuen og skape et spiseområde som fremstår som et eget rom.

1: Farger som skaper stemning

Farger i hjemmet kan være med på å skape stemning og samtidig markere overgangen fra et rom til et annet. Dersom du ønsker at rommet skal se større ut, kan det være en god ide å velge farger i lyse toner - da de skaper en lettere og mer åpen stemning.

2: Gulvtepper

Et gulvteppe er med til å ramme inn et spiseområde dersom det ikke finnes plass til en separat spisestue. Dessuten er et gulvteppe, på samme måte som fargen på veggen, med til å skape en god og hyggelig atmosfære.

LES OGSÅ

3: En spisestue med flere funksjoner

Kombinér spiseområdet med hjemmekontorplassen. Dersom det ikke er plass til både spisestue og kontor, kan det være en god ide å tilføye en god stol til bordet - som kan fungere som både spisestol og arbeidsstol.

4: Runde bord gir mer plass

Et rundt spisebord er ideelt hvis det er lite med plass. Dersom du ønsker mange sitteplasser ved bordet, kan selv et lite rundt bord gi plass til en hel del. Med det runde spisebordets voksende popularitet er utvalget på tilsvarende vis stort.

5: Et speil vil gi mer dybde

Speil er en klassisk måte til å få et rom til å se større ut enn det i virkeligheten er. Dersom du velger du å plassere speilet loddrett, vil rommet se større ut - mens et vannrett plassert speil vil gi en fornemmelse av et bredere rom.

I tillegg reflekterer et speil også lyset og kan dermed være med til å lyse rommet opp. Det finnes et hav av speil i forskjellige farger og former - så du har mye å velge i mellom hvis du ønsker å innrede spisestuen med speil.

6: Planter til å avgrense rommet

Å innrede med planter kan være en god måte å avgrense et spiseområde på. Spesielt store planter kan danne ramme rundt spisestuen, men også mindre planter kan virke avgrensende. Her kan det være en god ide å henge plantene opp eller plassere dem på en liten hylle eller benk.