Velværelser

Gjør soverommet til en nytelse, også når du er våken! Tre inn i disse stilsikre og delikate interiørene og gjenskap favorittstilen i ditt eget kammers.

MYK GEOMETRI
© Maria Vous

Tekstiler er viktige stemningsskapere på soverommet. Sengetøyet skal være behagelig å pakke seg inn i på kalde vinterkvelder, mens kombinasjonen av ulike farger, mønstre og taktiliteter setter tonen for atmosfæren i rommet. Miks ulike overflater i lin, bomull og fløyel for et deilig, sanselig uttrykk, og la tekstilene kle også sengen, fra base til sengegavl. Slik får ryggen noe godt å lene seg mot når bøker og aviser skal leses på sengekanten, samtidig som det store møbelet fremstår mykt og mer diskré. En dus fargebase i natur- og gråtoner er et rolig utgangspunkt for kontraster i rust, som tilfører en dempet dose energi, mens geometriske detaljer i svart strammer opp og rammer sofistikert inn helheten. Og har du mulighet for integrert bad, som her – ja, da kan vi vel si at luksusfølelsen er komplett!

© Maria Vous

Tekstiltrekketpå Bloom-sengen i grågrønn lin fra Mossroom står nydelig til de kalkmalte veggene i samme nyanse fra Jotuns Lady Minerals-serie. Sengeteppet fra Society Limonta plukker elegant opp rustfargen i velurkanten på sengegavlen, og skaper en god helhetsfølelse. På Cube-nattbordet av Arrondissement Copenhagen fra Rue Verte står vaser av Arno Declercq.

INNRED MED:
© Maria Vous og produsentene

1. Benk, Retro Webbing, 4711 kr, HK Living.

2. Gulvteppe i ull og bomull, Ayur, fra 7709 kr, Chhatwal & Jonsson.

3. Pledd i 100 prosent lamaull, Hollie, 3990 kr, Aiayu.

4. Bordlampe i stål og marmor, Eddy, 7233 kr, Normann Copenhagen.

5. Pysjamas i bomull, Poplin, 1999 kr, Aiayu.

6. Speil, 840 kr, H. Skjalm P.

7. Vase, Autumn, designet av Sanna Völker, 469 kr, Bolia.

8. Kubbelys, Dome, 125 kr, Normann Copenhagen.

EKSKLUSIV FARGEFEST
© Andreas Mikkel Hansen

Varme juvelfarger ispedd detaljer i metaller og glass skaper en lun og eksklusiv atmosfære på soverommet, ikke ulikt stemningen man finner i forseggjorte boutique-hoteller. Stilen låner fra art decos formspråk og 70-tallets fargepalett, mens lyse vegger og innslag av pudder henter slutt-resultatet inn i vår tid. En rolig base i grått og hvitt med aksenter i sennepsgult, rust og rosa gjør rommet til det nydeligste smykkeskrin – en estetisk nytelse som er god å legge seg i, og som samtidig gir energi når man åpner øynene om morgenen. I midten av rommet står sengen, der et putehav inviterer til velvære og behag. Resultatet blir ekstra delikat når nyansene på soverommet står i forlengelse av resten av hjemmet. Slik sikres behagelig flyt mellom rommene og en svært harmonisk helhet.

© Andreas Mikkel Hansen

Den flaskegrønne stolen i hjørnet er laget av Designers Guild for Nina Nyborg. Sammen med den sennepsgule sengegavlen i velur og det pudderrosa gulvteppet, begge fra Mossroom, setter den en eksklusiv og fargerik spiss på det lyse rommet. Venini-taklampen er kjøpt vintage i Italia. Et snedig triks er å male én vegg i en annen farge enn de øvrige – men i samme lyse fargeskala. Det skaper et fint – og overraskende – spill i paletten.

INNRED MED:
© Andreas Mikkel Hansen og produsentene

1. Skål med lokk, Drops, designet av Kristine Bjaadal, 479 kr, Magnor.

2. Vase, Ballon, 435 kr, Normann Copenhagen.

3. Lenestol, Lady, designet av Busetti Garuti Redaelli, 14 519 kr, Bolia.

4. Veggur, Popsicle, designet av George Nelson, 6472 kr, Vitra.

5. Plakat, Pool, foto av Celine Aagaard, fra 552 kr, Kami.

6. Pendel, Amp, designet av Simon Legald, 1250 kr, Normann Copenhagen.

7. Pute i velur, fra 595 kr, Ygg og Lyng.

8. Gulvteppe, Diamond, fra 7664 kr, Chhatwal & Johnsson.

9. Dagseng, Carmel, 3799 kr, Jotex.

KLASSISK TIDLØSHET
© Maria Vous

Florlette gardiner som blafrer lett i brisen fra døråpningen ut mot balkongen setter stemningen for den luftige, tidløse stemningen som hersker i dette enkelt innredede soverommet. Detaljer i naturlig treverk samt lyse toner på vegger og tekstiler danner et rent lerret for nøye utvalgte og kontrasterende detaljer i svart – her i form av et svart-hvitt kunstverk på veggen og skulpturelle designlamper, som sammen setter en eksklusiv spiss på helheten. Et stort, loddent gulvteppe i hvitt er ikke bare en fryd for kalde tær morgen som kveld – det gir spill til rommet, og fremstår nesten som en myk sky som den eksklusive sengen svever på. Resultatet er en avslappende sone som holder seg rolig og aktuell tross skiftende trender.

INNRED MED:
© Maria Vous og produsentene

1. Lenestol i peddig, PK22, designet av Poul Kjærholm, 29 476 kr, Fritz Hansen.

2. Vaser, Tuba, fra 310 kr, Normann Copenhagen.

3. Speil i marmor og messing, Pepe, designet av Studiopepe, 4737 kr, Menu.

4. Fat, Fountain, fra 500 kr, Normann Copenhagen.

5. Plakat, JH02, av Joakim Heltne, fra 380 kr, Paper Collective.

6. Puff, Curved Pouf, 4463 kr, Kristina Dam Studio.

7. Bordlampe, TR-bulb, designet av Tim Rundle, 2499 kr, Menu.

8. Gulvteppe, Pebble, designet av Margrethe Odgaard, fra 10 250 kr, Muuto.