Slik ser det ut hos en interiørstylist

Tine Daring har tatt seg god tid til å innrede de 140 kvadratmeterne i København. Med utdanning i møbeldesign vet denne flinke damen godt hva hun driver med.

Både klassisk og moderne
© Birgitta Drejer

Tine Daring er utdannet møbeldesigner, men livnærer seg som interiørstylist. Hennes eget hjem er en studie i lys, luft og møblering. Hun bor i en klassisk leilighet på 140 kvadratmeter i en fredet bygning fra 1795 ved Holmens Kanal og Christiansborg Slott i København.

– Jeg synes at selve arkitekturen i leiligheten rommer så mange vakre elementer. Selv da rommene var helt tomme var de koselige å være i, de ble nærmest innredet av de vakre, enkle linjene i gulvene og panelene på veggene. Denne enkelheten har jeg lyst til å bevare, samtidig som jeg vil ha inn moderne design som en motvekt til leilighetens klassiske stil, sier Tine.

Lyset er et viktig element
© Birgitta Drejer

Tross de mange designmøblene er likevel lyset det man først legger merke til når man kommer inn til Tine. Det er store vinduer i alle rom, og med god takhøyde får lyset fritt spillerom.

Den svarte stolen er en prototyp av Tines eget design. Vitrineskapet er fra Ikea, kjøpt på 80-tallet, men Tine har spraylakkert det i en favorittfarge. I taket henger en stjerne fra et loppemarked, mens lenestolen Beetle er designet av Gamfratesi for Gubi. Beni Ourain-teppet er kjøpt i Marrakech, bordet i marmor er kjøpt brukt og sofaen Carlton i tekstil er fra BoConcept. Lampen er av Serge Mouille.

Ønsker du mer inspirasjon rett til innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

© Birgitta Drejer

På et konsollbord i hvitlakkert stål og marmor, som Tine har laget selv, står en samling grønne planter og pyntegjenstander. Den hvite krukken er fra Lyngby, messingskålen er designet av Ilse Crawford for Georg Jensen og marmorkrukken er fra Nordstjerne. Kobberspeilet på veggen er fra Bloomingville. I en av de små nisjene i veggen i spisestuen står et perlehode fra Marrakech.

Tine har brukt grønne planter som et fint element i innredningen. Her kan du lese om hvordan du kan få et grønnere hjem.

Bruktskatter
© Birgitta Drejer

Hun er utdannet møbeldesigner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole, men jobber mest som interiørstylist.

– Jeg orker ikke å forholde meg til tidens trender her hjemme, men de gangene jeg kjøper meg en trendy ting, søker jeg dem billig på auksjon eller på bruktmarked.

Det vakre taket i spisestuen er fredet, og gir masse personlighet til rommet, men har resultert i at Tine måtte velge en vegglampe for lys over bordet. Lampen er fra Serge Mouille. Spisebordet er fra en skole, der det sto i formingsrommet. Tine har fått det lakkert hos en billakkerer. Stolene er designet av Harry Bertoia for Knoll.

Les også: Tidløst og funksjonelt på Nesodden

Visuell ro
© Birgitta Drejer
  • Jeg er nok av den gamle skolen, og liker bedre at det er kaos i hodet mitt enn at det er kaos i hjemmet mitt.

Tine setter derfor stor pris på at leiligheten har mange innebygde skap, som går fra gulv til tak og både gir rommene visuell ro, og har plass til alt av rot og praktiske nødvendigheter som ikke nødvendigvis er så estetisk vakre. Dermed blir det god plass, massevis av lys og luft rundt det som Tine synes forteller hennes historie.

Tines kjøkken er fra JKE Design, med rene, hvite flater og enkle linjer. Benkeplate i eik med litt pynt; en sukkerskål fra Royal Copenhagen, keramikk fra Kähler, pepperkvern fra Menu, noen loppefunn, og på andre siden to marmorkrukker fra Nordstjerne og Menu.

© Birgitta Drejer

Soverommet er enkelt innredet, for å holde på den luftige følelsen. Lampen er et funn fra Ebay, de store putene er fra H&M Home, sengetøy fra Aiayu og sengeteppe fra Society. Nattbordet er også en prototyp på Tines eget design, og oppå står en krukke fra Bolia. På gulvet står noen speil fra loppemarked.

På BoligPluss kan du lese om Camilla som har innredet drømmekjøkkenet med lyse og feminine detaljer.