Slik mikser du materialer i fire populære stiler!

Bli en mester på å sette sammen materialer og farger når du skal pusse opp! Her har vi gjort jobben for deg og satt sammen fantastiske moodboards i fire av våre favorittstiler.

Naturlig og sobert
© Kira Brandt

Har du opplevd at resultatet ikke ble helt slik du hadde tenkt når de fine materialene du valgte ut til et rom og de nydelige fargene kom sammen? Du har sikkert hørt det før; at hvis du bare velger de tingene du liker veldig godt, så kan du ikke trå feil! Da kommer du til å like det lenge. Allikevel må det mer til. I et rom som er satt sammen på en vellykket måte kan det være vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som fungerer så godt. Det er som om materialene spiller på lag, fargene fremheves subtilt og alt har sin naturlige plass. Alt henger sammen, som om det ikke kunne stått noe annet sted, ikke ved noe annet. Det hører til! Og kanskje er det bare den lille detaljen; en farge, en struktur eller en kontrast som får hele kombinasjonen til å skape akkurat den atmosfæren du ønsker deg.

Det handler om å legge til elementer og ta vekk de som ikke kommer overens. Legge til og trekke fra. Og med et trent øye kommer du raskere i havn.

Her har vi satt sammen materialer og farger som fungerer godt om du liker en naturlig og sober stil. Se hvor fint mørkt treverk med gyllen glød står til et hardt grått underlag. Og hvordan myk filt fremhever hard stein og omvendt. Det er lett å se hvor skjørt sølvsmykket er mot grov lin! Samme materiale i ulike former er et effektivt grep. Se bare på stråkurven, trerammen, sleiven og strået! Og farger som glir over i flere nyanser og binder de forskjellige elementene sammen.

Vi har samlet14 drømmekjøkken i treverk for deg som skal pusse opp kjøkkenet.

Friskt og skandinavisk
© Kira Brandt

Typiske materialer som er mye brukt i den skandinaviske stilen er glass og betong. Mektige og kjølige materialer som gir plass til nydelig treverk, som Douglas-gran, og lar det stråle med sitt myke preg. I denne kombinasjonen blir det ikke slått i hjel av annet treverk, men står frem som hovedmateriale i rommet. Det som er av betydning. Enkelt og vakkert! Det skandinaviske fargespennet fra grått, hvitt og svart, får en overraskende vri med friskt turkist, blått og grønt. Hurra for alt som overrasker!

På BoligPluss kan du se hvordan Jannicke ga sin skandinavisk stil mer farge.

Nordisk og jordnært
© Kira Brandt

Vi omgir oss gjerne med avdempede farger og referanser til naturen her i nord. Som fargen til den lune mosen eller til det klare gresset i sommermånedene. Lyst treverk er en sikker følgesvenn som vi aldri blir lei, og svart rammer inn og gir karakter som maskara i et ansikt. Her spiller vi safe og inntar de rolige omgivelsene som skapes.

Paula bygde hjemmet sitt helt i tråd med skogens ro.

Drømmende bohemsk
© Kira Brandt

Drømmer du om et rom der du kan leve ut din indre bohem? Tenk så gøy det er å kunne boltre seg i vakre farger, blomster og velur! Du kan skape den rette stemningen ved å male vegger, karmer, dører og panel i dype mettede farger. Hvite vegger er ikke veien å gå hvis du ønsker å skape denne eventyrlige stemningen. Her kan du bruke en frodig tapet med store fargerike mønstre og understreke stilen med glassvaser med bugnende blomsterbuketter. Se så flott effekt det gir å bruke samme farge på ulike elementer, som på glass og gardin! Og tekstiler med forskjellige strukturer, som velur og lin. Det skaper sanselighet, tekstur og dybde!

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.