Slik får du stilen: et gjennomført, tidløst og nedtonet hjem

La deg inspirere av den vakre boligen til fotograf Elisabeth Heier og innred boligen din med tidløs design og ton-i-ton farger.

Gulvet i Douglas-gran er fra Dinesen, taklampen Tense fra New Works er en sky av letthet, mens stolen Kangaroo fra Cassina/Expo-Nova er designet av Pierre Jeanneret på 50-tallet for Le Corbusiers perfekte modernistby i India. Stuebordet i marmor er fra Menu, med skulptur av Abid Javed fra Houz.

© Foto og styling: Elisabeth Heier, Assistent: Camilla Osbakk

På forsiden av BO BEDREs januar-nummer finner vi en leilighet på Grünerløkka i Oslo som karakteriseres av en behagelig fargepalett i nyanser av hvitt, beige og brunt – med enkelte innslag av sorte kontraster. De få, men utvalgte møblene som fyller boligen, har et tydelig formspråk med lange linjer og tydelige teksturer.

For fotografen Elisabeth Heier, skal et hjem være et sted for ro og avslapping - og dette skinner tydelig gjennom i leiligheten hennes på Grünerløkka i Oslo.

© Foto og styling: Elisabeth Heier, Assistent: Camilla Osbakk

Gjennomtenkt og tidløst

Myke tekstiler, runde former og varmt treverk tilfører en lun stofflighet til boligen. Den misunnelsesverdige stilen til fotograf Elisabeth Heier er nedtonet og gjennomført – her er ingenting er tilfeldig.

Les videre for å se hvordan du kan gjenskape stilen i ditt eget hjem - vil du se mer av den lekre boligen finner du den i BO BEDRE som er i salg nå.

Sarte og rolige nøytraler

Velg en sofa i en nøytral fargetone med myke elegante former som tilfører særpreg til rommet. Begrens bruken av puter og pledd – her handler det om gi møblene lov til å stå for seg selv.

Fra toppen: Paula 3-seter, Maya Cream, pris 10 999 kr, Sofa Company, Delevius model D, pris 43 385 kr, &Tradition, Hay Mags 3 Combo, Linara, pris 33 198 kr, Hay.

Lun minimalisme

Et mykt teppe kan bidra til å skape en lun stemning og gi det lille ekstra til den duse fargepaletten. Velg et teppe i en nøytral farge slik at det smelter inn i interiøret. Velger du et ensfarget teppe vil det gi ro og harmoni til rommet.

Når du skal velge et gulvteppe er det lurt å tenke på hvilket materiale som passer best til ditt bruk. Gulvtepper i ull er gjerne mer slitesterkt enn for eksempel et viskoseteppe, fordi ull både er selvrensende og smussavvisende. Hvis du derimot har lyst på et teppe med en skinnende overflate, kan et viskoseteppe være et godt alternativ. De er behagelige å gå på og fungerer godt i en stue.

Fra venstre: Solid, Elephant Grey, 160 x 230 cm, 9900 kr, Layered, Fallingwater, Bone White, 160 x 230 cm, 4900 kr,Layered, Shaggy, Bone White, 160 x 230 cm, 6900 kr, Layered.

Loungestolen

En enkel loungestol med et solid formspråk og en nøytral fargetone passer perfekt inn i denne stilen. Velg gjerne et materiale og fargetone som tilfører litt varme til rommet.

*Fra toppen: PK22 Flettet flaggsnor, Natur, 37 910 kr, design av Poul Kjærholm for Fritz Hansen hos Illums Bolighus, Togo Fireside Chair, konjakkfarget skinn, 21 055 kr, design av Michel Ducaroy for Ligne Roset hos Nordiska Galleriet, CH 25, valnøtt, fra 33.000 kr, design av Hans J. Wegner for Carl Hansen hos Verket Interiør.

Detaljene

Enkle, men skulpturelle detaljer som gjør mye ut av seg er et perfekt innslag til denne minimalistiske stilen.

Krakk Butterfly Stool, palisander, 8 690 kr, design av Sori Yanagi for Vitra, Lysetake Offset vol.1, 650 kr, fra Kristina Dam Studio, Alvar Aalto: Second Nature, 578 kr, Adlibris.