Skreddersydd og full av eksepsjonelle materialer

Camilla er en smule yrkesskadet, men det gjør at dette vakre hjemmet på Ullern kommer til å holde gjennom flere generasjoner.

kjøkkenøy, spisebord og sittebenk

Kjøkkenet er selvtegnet

– Grunnverdiene i huset er det viktigste. Det må være gode materialer med lang levetid. For eksempel har vi lagt et skikkelig tregulv som er godt å gå på. Jeg går nesten bare barbent. Jeg liker å vite at jeg kan få en flis i tåen, da vet jeg at det er solid treverk.

Da Eriks farmor døde, fikk han og Camilla Akersveen tilbud om å kjøpe ut de andre familie­medlemmene av huset fra 1947 – en gyllen anledning for å iverksette drømmene om et hjem fullt av gode kvaliteter.

Store vinduer sørger for mye dagslys i det nyoppussede allrommet på Ullern i Oslo. Kjøkkeninnredningen har Camilla Akersveen tegnet selv og fått laget av Hamran. Det samme gjelder spisestuebordet og sittebenken. Øya er kledd med italiensk stein fra Boffi. Barkrakkene er Frikk av Erik Wester for Tonning & Stryn, Y-stolene er av Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn, mens lampesystemet i taket er String av Michael Anastassiades for Flos.

skinnsofa, sort bord og lampe i sølv

Skinnsofa som blikkfang

Det hadde imidlertid vært lettere å ta en bulldoser og jevne huset med jorden for så å bygge nytt. Absolutt alt måtte gjøres i huset, som ikke var blitt rørt på over 30 år: alt det elektriske måtte byttes ut, vinduer måtte skiftes, vegger isoleres. Det ble lagt varme i alle gulv, og bygget nye bad og kjøkken. Det eneste som ikke er byttet ut, er inngangsdøren. Ennå.

Den cognacfargede sofaen Tiki av Andreas Engesvik, Oslo for Fogia, er naturlig tilbehør i det avstemte interiøret. Et gammelt Ikea-bord fungerer som sofabord, mens paret sparer til Noguchis Coffee Table fra Vitra. Glassveggen har Camilla selv designet, og fått laget av Myhre Smie. Lampen er Arco fra Flos. Trebollen med lokk er fra Georg Jensen, mens keramikkskålen er fra Ragnhild Wik.

skinnsofa, sort bord og lampe i sølv

Eikeparkett, naturligvis

Et eikegulv fra Skovin var et helt naturlig valg for Camilla. I taket er det montert akustikkplater for at det åpne rommet skal tåle å ha mange gjester på besøk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for mer inspirasjon rett til din innboks.

Kreativ eier

Camilla har tegnet alt selv. Både rominndelingen og flere spesialbygde løsninger. Dessuten var gode produkter med lang levetid vesentlig når paret først skulle investere i noe nytt.

Hvitevarer fra Gaggenau

– Alle hvitevarer er fra Gaggenau, og steinplatene på kjøkkenet er spesialbestilt fra Italia, forteller hun. Kvalitet er viktig for paret, og de valgte å legge ekstra ressurser i kjøkkenet, som er det rommet de bruker mest.

– Om jeg ikke fikk det kjøkkenet jeg ville, kunne det være det samme. Da kunne jeg heller grille ute, sier hun og ler. Den samme tankegangen gjelder møblene.

Hvitevarene fra Gaggenau sitter fint mellom varme eikefronter. Den ene stekeovnen er ekstra bred – 76 centimeter – for å få plass til en skikkelig stor kalkun til Thanksgiving. Og en stor ribbe til jul. Gulvet er marmorfliser fra Ulfven.

Se flere kjøkken med det lille (eller mye) ekstra.

Fliser i gangen

Yrkesskadet, sa vi? En smule. Men det er nettopp det som gjør at dette er et hjem som vil vare over flere generasjoner. Og som gjorde at det gikk en kule varmt da entreen skulle flislegges.

– Vi måtte legge flisene selv, på grunn av tidspress. Da holdt forholdet på å ryke, og jeg fikk høre i klare ordelag hvor vanskelig designen min var. Men så er vi enige i at det ble fint til slutt, da!

Fiskebensparkett fra Skovin med innslag av marmorfliser fra Ulfven skaper et spennende samspill i entreen. Sittemøbelet har Camilla tegnet, mens Hamran har utført arbeidet. Taklampene er en variant av String fra Flos.

Hjemmesnekret nattbord

Camilla er full av godt humør og er tydelig stolt av prosjektet sitt. Det var fint å ha seg selv som kunde, synes hun. Til daglig er hun partner i interiør-arkitektkontoret Oslo Interiør, der hun jobber med å skape helhetlige interiører. Hun vet at hun er en kravstor oppdragsgiver.

– Jeg har virkelig åndet og levd for dette prosjektet det siste året, og det har vært fint å kunne gå flere runder. Man får selvfølgelig hele tiden nye ideer, og man ser mange muligheter man kunne ha benyttet seg av. Men jeg er glad for at jeg kan si at vi gjorde det som var best for dette huset.

Svarte vegger og hvitt sengetøy mykes opp av Camillas hjemmesnekrede nattbord og vegghylle i eik. Nattlampen er Tolomeo fra Artemide.

Se 16 tips for et freshere soverom HER.

Fliser i spennende design

Å totalrenovere et gammelt hus, og samtidig velge kvalitetsmaterialer med lang levetid, er selvfølgelig en kostbar affære. Men paret ville ikke endret noe.

– Vi har sittet i ettertid og vurdert om vi kunne gjort noe annerledes, om vi kunne ha spart litt her og der. Og sannheten er at vi selvfølgelig kunne gjort det mye billigere, ved å kutte ut de elementene som er unike og som er viktige for oss. Men da kunne vi i ettertid ha spurt oss selv om alt arbeidet var verdt det.

Marmorflisene på badet er fra Ulfven. Vasken er spesialbestilt gjennom Boffi, og armaturene er fra Vola.

På BoligPluss kan du se 12 trendfavoritter til badet.