Verdens lekreste høyttalere

Høyttalere bør se like bra ut som de låter. Se våre åtte favoritter som ser lekre ut og låter bra.

Design med go´lyd
© Produsenten

De store, stygge kassenes tid er forbi. Her er høyttalerne som tåler å vises fram!

Krystallvase
© Front

Disse høyttalerne fra den prisbelønnede svenske designgruppen Front burde tilfredsstille selv den mest pertentlige kone. Hvem kan vel protestere på å ha en krystallvase stående på skjenken?
Her har Front lekt med ideen om uvanlig design på vanlige gjenstander, og en teori om at nye materialer får oss til å bruke produktene på nye måter.
I samme serie finnes en veggklokke integrert i tapet, en telefonsvarer formet som en lampe, en mp3-spiller i tre, og en cd-spiller i glass.

Glassklar lyd
© Harman Kardon

Glass er også materialet i disse eksepsjonelle høyttalerne fra Harman Kardon. De ser ut som isklumper som har falt ned på stereobenken din, med krystallklar lyd og transparente vegger som lar deg se hva som skjer inni høyttalerne. Med GLA-55 har det LA-baserte selskapet Harman Kardon bevist nok en gang at de skaper tidløst design framfor å følge en tidsbegrenset trend.

Høyttaler-ikon
© Harman Kardon

Pc-høyttalerne Soundsticks fra Harman Kardon var de aller første som viste innsiden av produktet da de ble lansert i 1999. Designet var så innovativt at de ble stilt ut på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. De små høyttalerne av uslåelig kvalitet viser brukerne teknologien bak lyden, og er i dag et designikon.
Les mer om Harman Kardons design og produkter i novemberutgaven av BO BEDRE 2010.

Svevende design
© StokkeAustad

Godt design skal gjøre lyden bedre - det tenkte i hvert fall den norske designduoen StokkeAustad da de designet prototypen Speakers i 2006. Når høyttalerne har så liten gulvkontakt som mulig, blir mindre av lyden absorbert av gulvet - og naboen under blir mer fornøyd.

Eames for ørene
© Davone

Disse høyttalere ser ut som en Eames-stol for ørene. Ray fra det danske Davone audio er så langt fra de tradisjonelle høyttalerformene som du kan komme. Valnøttfineren er en perfekt match til Eames loungechair,
så har du en slik, kan det være verd å teste disse. Kontakt davoneaudio.com for forhandler og pris.

Folkedesign
© Geneva

Geneva har utmerket seg med sine lekre lydsystemer, der hele anlegget er innbakt i det som framstår som én stor, lekker høyttaler. Geneva S DAB har radio, dockingstasjon for iPhone og iPod, aux-inngang, vekkerklokke og fjernkontroll. Lett og lekkert i stua.

Skulpturell
© Bang & Olufsen

For oss i Skandinavia er Bang & Olufsen blitt definisjonen på teknologi pakket inn i godt design. Høyttaleren BeoLab 4 fra 2006 er en kompakt og lekker sak, som man kan koble sammen med flere, til en pc , eller i et surroundanlegg. Den kan henges i taket, på veggen, stå på bordet, eller monteres på et gulvstativ, og kommer selvsagt i mange flotte farger.

Bortgjemt
© Bang & Olufsen

Ser du høyttaleren på bildet? Godt design er ikke bare å fremheve, men også å skjule. Her er løsningen for den som synes lyden bør være god, men høyttalerkabinettet usynlig. Klikk videre og se produktet!

Sykkertøy for øye og øre
© Bang & Olufsen

BeoLab 4000 heter disse lekre høyttalerne, som enten kan være usynlige i bokhylla, eller glitrende som et gulltrofé på peishylla. Kabinett i ett stykke aluminium reduserer dissonansen og avleder varmen. Med speilblank overflate og lekre farger er disse kompakte høyttalerne ekstremt konevennlige!