Fine former og rå metaller

Dette ønsker vi oss - nå.

Nederlandske Lex Pott ville vise metallenes egentlige farger da han designet serien True Colours. Hver vase viser et metall – som kobber, messing og jern – i sin naturlige form kombinert med en blankpolert versjon. Nå har danske &Tradition satt dem i produksjon. Hurra! Fra 695 kr per stykk.

2015 markerer 100-årsjubileet for moderne dansk design. Fore- gangsmann Kaare Klint tegnet nemlig i 1915 denne oppsiktsvekkende stolen for Faaborg Museum, en stol som skilte seg fra alt annet man til da hadde sett. I anledning 100-årsdagen relanseres originaldesignen i et begrenset antall. Håndlaget, selvfølgelig. 43 000 kr, rudrasmussen.com.

Inspirert av 1930-tallsbygget La Maison de Verre i Paris, har Cox London designet den art deco-aktige Small Bibliotheque i glass og stål. Hyllen lages på mål, ta kontakt for pris.

Inspirert av byarkitektur, med sine fasader som varierer i bredde, høyde og farger, designet svenske Daniel Svahn oppbevaringsserien Row Of. Skapene kan kombineres etter behov, og lager dermed et spennende og lekende uttrykk i interiøret. Fra 12 359 kr, Mitab.se.

Levels er en moderne vri på det klassiske settebordet. Utormet i ulike høyder og med ulik diameter, glir de organiske formene i eik og glass fint inn i hverandre - og interiøret. Vi tipper dessuten de vil gjøre stor suksess blant barna, om ikke akkurat til det de er ment ... 26 590 kr, peruse.be.

Den dansk-italienske duoen GamFratesi har utvidet sin Beetle-serie for Gubi med en barstol. Den har allerede levd en stund i København-restauranten Verandah (som de også har designet), men nå kan også vi få tak i den. Fra 7295 kr, gubi.dk.

Michael Anastassiades er elsket for sin lampedesign, og kanskje aller mest tilgjengelig er hans IC Lights F-serie for Flos. Først falt vi for mes- singvarianten, men nå som vi har møtt den samme i krom, vet vi sannelig ikke hvilken vi skal velge ... 6575 kr.

Du ser det for deg? Den greske guden liggende lettere henslengt mens han spiser druer fra klase? Det må ha vært noe sånt designer Antonio Citterio tenkte da han teg- net Zeus for Flexform. Komforten er det i alle fall ingenting å si på. Men prisen ... 82 715 kr, Expo Nova.

København-butikken Oliver Gustav har enerett i Skandinavia til å selge en svært eksklusiv kolleksjon av Poul Kjærholms design. Eksklusiv i form av pris, materialer og tilgjengelighet: Fire møbler – sofabordet PK61, sofaen PK26, dagsengen PK81 og spisebordet PK40, med plate av rødt lær – er laget i kun 20 eksempla- rer av hver. Bord, 143 450 kr, olivergustav.com.

Danske Please wait to be seated har slått seg sammen med talentet Mette Schelde om Planet Lamp. Lyskilden, som sitter bak den svarte skiven, er fiksert, mens de andre diskene er festet til opphenget med magneter. På den måten kan disse flyttes rundt, og dermed endre lysrefleksjonen. Ca. 6000 kr.

ørgen Platou Willum- sen og Stian Korntved Ruud står bak flere av favorittgjenstandene våre for tiden – spesielt lysestakene Geometri i oksidert stål. 425 kr per stykk, kneip.no.

Lenestolen 40+10 fra Restart Milano fusjonerer 50-talls- design med moderne linjer. På den måten er den både nostalgisk og moderne på samme tid. 4950 kr, Eske.

Designer Rick Tegelaar lover at selv det styggeste sparepærelys blir fint i hans lamper. DEn enkle konstruksjonen av hønsenetting og bambuspapir filtrerer nemlig lyset og gjør det mykt og godt å være i. Vi iler til ricktegelaar.nl.

Serien Tela, bestående av glass, skåler og en karaffel, har fått et ytre med tekstur av tekstil. De irregulære formene bygger dessuten opp om uttrykket, og gir dem en passe avslappet look. Fra 119 kr, Hay.