20 gaver fra hjertet

Overrask til morsdag og valentindagen med en gave som passer mottageren helt perfekt.

Hjertens lyd
© Bang & Olufsen

Ønsker du å gi din kjære en gave som varer lenger enn til bunnen av konfektesken? Kvalitetslyd er en kjærlighetserklæring til musikkentusiasten, og når det som disse eksemplarene kommer i en hjerteeske, er det vanskelig å motstå. Bang & Olufsen Earphones i aluminium og gummi er muligens mer robuste enn et gjennomsnittlig ekteskap, og har en passform som gjør at de sitter fast uansett aktivitet. 1.300 kr, Bang & Olufsen.

Svart på hvitt
© Pedlars

"Du vet jo at jeg elsker deg?"

"Jo, jo, men du kan godt si det oftere for det!"

"Ok, vil du ha det svart på hvitt?"

Her er løsningen til alle par som glemmer å si at de elsker hverandre. Kunstplakaten med teksten "You are (all kinds of) awesome - but you already knew that" er en kjærlighetserklæring som varer for evig.

You Are Awesome er håndtrykket i et opplag på 30 eksemplarer og signert av kunstneren Matt Blease. Pris ca. 1400 kr ferdig innrammet, pluss frakt fra Pedlars.

Hjertelig hjemmebakst
© Lékué

Hva gleder mer på hverdag enn hjemmebakte kaker? Overrask kjæresten din med hjemmebakte hjertemuffins, hjerteboller og hjertekaker på Valentines Day.

De åtte hjertene i rød silikon lanseres av Lékué til Valentines day i år. 169 kr i utvalgte kjøkkenbutikker - inkludert en oppskrift på sjokolademousse. Og du? Ikke gå i fella og gi kakeform uten kake. Synes du ikke hun står nok på kjøkkenet fra før?

Blått til ham
© Produsentene

Hvem har sagt at valentindagen er hennes dag? Overrask mannen i ditt liv med en skikkelig gave, og la deg overraske over hvor rørt han blir. Bokstøtten James fra Black & Blum er laget i gummi og rustfritt stål. 320 kr pluss frakt, galleriosebro.no. Telysestaken Kivi fra Iittala er en designklassiker som passer like bra for ham. Turkisblå, lyslykt 60 mm, 105 kr, Bache i Grensen. Bokhyllen Studio 1 er praktisk og morsom som nattbord eller ved lesestolen - legg boken på taket, og du sliper bokmerke. 650 kr pluss, frakt, Ferm Living. Kaffekannen fra Stelton er en annen tidløs klassiker. Den rommer 1 liter, og koster 549 kr.

Søtt og stilig
© Produsentene

Krukken Azuca (sukker) inviterer til å dele søte saker med en søt person. Gi den bort med godteri oppi! 99 kr, Bolia. Hoptimistene Bimble og Bumble er kommet i ny eiketreutgave. Søt gave fra de små til mor? Stor, 999 kr, liten, 499 kr, Ting. Oppbevaringseskene Vitriini i glass fra Iittala er trygg og lekker oppbevaring til smykkene hun allerede har fått. Fra 299 til 899 kr, Iittala.

Gi litt tid
© Produsentene

Tid er noen ganger det man ønsker seg aller mest. Hva da med å gi en gave som inviterer til å ta seg tid? En bra bok eller et varmt pledd, stilig leselys eller en kunstnerisk pute - alt sammen gaver som kan nytes med den gode følelsen av å ha fått litt tid til seg selv.
Pute med fotoprint av fotograf Kirsten Stigsgaard, pris på forespørsel hos Base212 /Kvist. Caro pledd i 100%n ull, 799 kr, Bolia. Wood Lamp, 1195 kr, Muuto/Ting. Design på norsk av Ole Rikard Høisæther, 399 kr, Cappelen Damm.

Gi litt luksus
© Produsentene

Mer luksus i hverdagen er en bra fanesak. Støtt saken ved å gi en gave som tilfører det lille ekstra. En god parfyme, deilige duftlys til badet, lekre flakonger til å ha framme på hyllen, eller en minnepinne i keramikk som er så vakker at den fungerer som halskjede i tillegg. Små ting gjør stor forskjell. Og så elsker du henne jo!
Parfymen Love, Cloé, 625 kr/50ml. Parfymeflakonger i glass, 89 kr for 3 stk, IKEA. Tre duftlys i voks i en gavepakke, 499 kr, Malene Birger. Keramikksmykket My Life med minnepinne på 2 GB, 430 kr, Kähler Design.

Hjelp på kjøkkenet
© Kitchen Aid

Er du så heldig å ha en kjæreste som bare elsker å bake? Sørg for at bakegleden varer og at kakene fortsetter å komme din vei. Det koster, men se på det som en investering. En rosa drøm av en kjøkkenmaskin gjør det fristende å sette én bolledeig til. Mer kake, kjære?
Kitchen Aid kjøkkemaskin, 5998 kr.

På utkikk etter bryllupsgave? Vi har samlet 25 flotte bryllupsgaver som brudeparet garantert vil elske!

Levende lys
© Normann Copenhagen

Skap god stemning med levende lys på frokostbrettet på sengen eller på et romantisk middagsbord. Mye tyder på at kvinner aldri får nok lysestaker. Morsdag og valentindagen er en anledning god som noen. Hva er bedre enn å stirre hverandre inn i øynene over en gave som falt i smak?
Lysestaker fra Normann Copenhagen i serien Heima.