13 flotte nyheter til hjemmet

Enten du er ute etter nye stoler eller bare vil friske litt opp - her er det som gjelder nå.

Tømmerpåler, som tidligere har vært sjømerker i Venezialagunen, er snedig integrert med harpiks over jernunderstellet i bordet Bricola. Nytt og gammelt i fin fusjon! Pris på forespørsel, alcarol.com

Inspirert av et gammelt vippefyr i Skagen - og med samme bevegelsesprinsipp - har det danske design- og arkitekturkontoret Oooja tegnet lampen Heavy for Bolia. Et fint lys i mørket! 5499 kr.

Grytene Terra.Cotto fra Sambonet er intet mindre enn fantastiske. Nydelige å se på, nydelige å ta på. De trenger ikke en gang brukes til matlaging, spør du oss! Fra 517 kr, danskmadeforrooms.com.

Svenske Folkform har satt seg fore å utforske materialer og utdøende håndverkskunster, og har sammen med stein- hogger Björn Johansson laget denne nydelige samlingen lysholdere. Vive la saktekultur! Les mer på folkform.se.

Svenske Färg & Blanche har et unikt formspråk i sine design, og bruker dette «quiltede» uttrykket mye. Det gjør blant annet at stolen Emily for Gärsnäs får et lekent utseende, i tillegg til den opp- lagte komforten. 8749 kr, gärsnäs.se.

Ikea har lansert et nytt hyllesystem – Valje – som settes sammen helt uten skruer og redskaper. Klikk og ... tadaa! Fra 995 kr.

Nå vil vi ha en eklektisk miks i interiøret, av gammelt og nytt, kunst og design, reiseminner og arv – blant annet. Det trenger imidlertid ikke å være dyrt. Derfor ble vi så glade da vi oppdaget denne lille skulptu- ren (32,5 cm) blant House Doctors vårnyheter, til kun 309 kroner.

Blant danske Hübschs 500 vårnyheter er det fortsatt mye typisk skandinavisk. Det vil si lyse tresorter som eik og en fargepalett av støvete blå og grønne nyanser. Fint! Se mer på hubsch.dk.

Torbjørn Rødland vekker både nysgjerrighet og ubehag med sine fotografier av tilsynelatende trivielle motiver. Besøk hans retrospektive utstilling Sasquatch Century på Henie Onstand Kunstsenter frem til 26. april.

Vi kan nesten ikke tro det, men det er altså allerede ti år siden Louise Campbells nå ikoniske lampe Collage ble lansert. Det feirer produsenten Louis Poulsen med å lansere den i helt nye farger, som er i tråd med dagens trendbilde. Hva med en i en støvet grønn, for eksempel? Fra 5925 kr.

Sjeselongen Aston fra Minotti tilfører interiøret en god dose glamour. En elegant form og ditto overflate, i tillegg til myk polstring av dun, gjør denne til det perfekte sted å innta horisontalen. 33 000 kr, Christian's.

Blant tekstilene vi vil henge på veggen for tiden, rangerer vi denne kreasjonen i merinoull og kobber høyest. 1993 kr, stilleben.dk.

70-tallets avslappede vibber gjenspeiles i brooklynbaserte Helen Levis fine keramikk. Fra 339 kr, stilleben.dk.

Skulpturelle former, myke tekstiler i duse farger og klassikere i ny drakt er blant nyhetene vi ønsker velkommen nå.