Per Olav Sølvberg: – Jeg forelsket meg umiddelbart i dette nye Stavanger-baserte designmerket

Fargerik kunst, nytenkende design og bærekraftig produktion er noen av de fenomenene som opptar stylist og trendspotter Per Olav Sølvberg for tiden.

© Magnhild Kennedy

Maskerade

Jeg digger masker, det er noe ved dem som tiltaler meg. Kanskje at man kan gjemme seg bak dem? Den londonbaserte norske kunstneren Magnhild Kennedy jobber med masker som autonome kunstverk. – Masken er et sted, sier autodidakte Magnhild. Vi er kanskje snart kvitt Covid-19, men jeg tror maskene er her for å bli.
@damselfrau

© Diego Faivre

Tid er penger

Hva koster det egentlig å lage noe? I sin avgangsoppgave hos Design Academy Eindhoven – titulert Minute Manufacturing – utfordrer designer Diego Faivre måten vi produserer og verdsetter objekter i dag. Han tar betalt 2 euro per minutt han bruker på å lage et objekt, som stort sett er en rask konstruksjon av gjenbruksmaterialer. Chair made in 912 minutes koster dermed 1824 euro. Om det er prisen for å «raske sammen» noe, hva koster da et kvalitetsprodukt det tar månedsvis å kreere? Til ettertanke!
@pekin_roasted_duck

© Lucas Morten

Brutalt fint

Lucas Morten er en skjult hemmelighet for de fleste, men han er en av mine absolutte favoritter for tiden. Møblene hans er inspirert av brutalismen og befinner seg i grenselandet mellom design og kunst. Til tross for at Lucas bare er 26 år, har jeg stor tro på at han kommer til å utfordre det klassiske skandinaviske uttrykket.
@lucasmorten

© Fatima Fransson

Kreativ nerve

Hver gang Fatima Franssons bilder dukker opp i Insta-feeden min, bobler jeg over av kreativitet. De fargerike og proporsjonssterke uttrykkene hennes rører en nerve i meg. Fatima spesialiserer seg på scenografi, møbler og gjenstander, og universet hennes er fullt av former, farger og spennende materialer.
@ftm_frn

© Nora Nord

Sterkt innhold

Den londonbaserte norske fotografen Nora Nords nåværende prosjekt dokumenterer mennesker med ADHD/ADD. For kunstneren var prosessen en måte å prøve å forstå sin egen diagnose på. Den sterke fotoserien med tilhørende intervjuer avdekker ulike og unike historier, som igjen skal resultere i en podcast. Dermed kan andre med mentale utfordringer også føle seg sett og hørt. Fint!
@noranordfromnorway

© Alexandra Jegerstedt og Iben Isabell Krogsgaard

Viser muskler

Damene bak kunstnerduoen Usikkerkunstjente, Alexandra Jegerstedt og Iben Isabell Krogsgaard, er unge, kule og engasjerende. De tar utgangspunkt i hvordan det er å være usikre kvinner i kunsten – et utbredt fenomen, ifølge de to – og viser gjennom sterke, uttrykksfulle verk at det er greit å ta plass. De kombinerer ulike materialer i skulpturer og installasjoner, inspirert av musikk, mote, trender og kultur. Dette er absolutt jenter du må følge med på.
@usikkerkunstjente

© Siv Stødal

Klær skaper folk

Den anerkjente herremotedesigneren Siv Stødal arbeider i krysningspunktet mellom kunst og mote. Gjennom studier av folks garderober, kombinert med bilder og intervjuer, finner Siv frem til menneskers personlige relasjoner til klær. Dette har blant annet gitt seg uttrykk i prosjektet New Life Dressing, der Siv utforsker klærs rolle i dramatiske livsendringer. Blant annet påvirket samtaler hun hadde med den eritreiske flyktningen Lulu kolleksjonen. Sjekk den ut!
@sivstoldal

© Ther

Made in Stavanger

Jeg forelsket meg umiddelbart i det nye Stavanger-baserte designmerket og studioet Ther da jeg ble tipset om dem for litt siden. Studioet, som designer rom, møbler og dekketøy, har et formspråk jeg ikke har sett i Norge på lenge. Det er überkult og sanselig, og alt er designet og laget her.
@further_ther

© Norwegian Trash

Noens søppel, andres gull

Folka bak Norwegian Trash ser på havplast som ressurs, ikke søppel. I Hoddevika på Stadlandet plukkes og sorteres plast funnet i fjøra, som så smeltes om til kule designprodukter. Jeg digger bordet Svarteper og gleder meg til å se mer!
@norwegiantrash_no

© Familien Kvistad

Tufta på ull

Familien Kvistad, et kreativt studio bestående av ekteparet Astrid og Ziemowit Kvistad, kombinerer tradisjonelt håndverk med et moderne uttrykk i sine håndlagede veggtepper av norsk ull. Det er så spennende når folk går sin egen vei! Dette er morsomt, lekent og kreativt.
@kvistad.co