Kunsten å kombinere stil og kos i stua

Sofakroken bør være komfortabel, men det kan være kinkig å forene en stilig statement-stue med lun sofahygge. La deg inspirere av hvordan de har klart å kombinere stil og kos i disse sju boligene!

Nedsenket sofahule
© Armelie Habib/ Living Inside

Nedsenket sofahule

I dette huset er stuedelen senket en halv etasje, og skaper på den måten en innbydende «hule» når familien i de kjøligere månedene tilbringer mer tid innendørs.

Sofaen er plassbygd med en sokkel av kobberplater, noe som tilfører visuell varme til rommet, sammen med det gylne gulvteppet. Både peis og sofa har fått rammer av mørk stein, en kontrast til de hvite gipsveggene.

SLIK INNREDER du med kontraster!

Kos med organiske former
© Felix Forest/ Living Inside

Kos med organiske former

Denne stuen er innredet både elegant og avslappet på samme tid. Fargene er stort sett lyse, men krydret med innslag av brunt og varme metalliske nyanser. Veggfargen er en blanding av grått og beige, og gir stua en varm stemning**.

De avrundede formene myker opp interiøret, og den deilige polstrede sofaen ser innbydende å synke ned i!

Møbler med lubne former er sterkt i trendbildet – bare se på disse!

Sofaene er fra Maison Hand, mens salongbordene er av Warren Platner fra Knoll og fra Il Laboratorio dell’imperfetto. Papirlampene er designet av Isamu Noguchi fra Vitra.

Mørkt – med myke tekstiler
© Mads Mogensen

Mørkt – med myke tekstiler

Massevis av myke tekstiler skaper en lun og koselig stemning i stua.Interiøret i dette rommet er gjennomgående i varme nyanser av svart, grått og lyse jordfarger.

Litt kobber, gull og messing tilfører et strøk av glamour, sammen med luksuriøse tekstiler som tunge fløyelsgardiner, lekre puter og gulvteppe i ull.

Sjekk også ut disse tipsene til lun styling av hjemmet!

– De dype fargene er nesten det vi elsker aller mest. Hjemmet føles nesten som en hule, jeg kan rett og slett ikke tenke meg noe bedre, sier eieren av boligen, Lene Halse Hornemann.

Bland moderne design med gammelt håndverk
© Mads Mogensen

Bland moderne design med gammelt håndverk

Å skape en vellykket stil handler mye om å balansere ulike kontraster i rommet. Bland gammelt med nytt, hardt med mykt, lyst med mørkt og så videre. Flere tips til å innrede med kontraster får du her!

I denne stua er det en fin kontrast mellom moderne design og lokalt kunsthåndverk: En tradisjonsrik trekrakk har fått plass ved siden av et mer renlinjet sidebord.

Peis gir den ultimate kosen
© Christian Schaulin

Peis gir den ultimate kosen

Slanke møbler er stilig, men trenger et piff av kos for å øke hyggefaktoren i sofakroken. Og hva sier vel kos mer enn et lunende peisbål?

At vinduene står høyt slipper inn lys, samtidig som halvveggen under gir lunhet til rommet.

Otto sofa fra Cassina, designet av Piero Lissoni, gir fin mykhet uten å ta bort rommets fine linjer. Tarexacum taklampe fra Flos, PK 22 stoler og PK61 bord fra Fritz Hansen.

Belysning er viktig for god stemning
© Inger Marie Grini

Belysning er viktig for god stemning

– Vi har til felles at vi er opptatt av god belysning, som både gir godt og koselig lys, sier Lena som bor her.

En kombinasjon av flere lyskilder gir det koseligste lyset til rommet. Bare spotter blir ukoselig, og gir liten mulighet for fleksibel lyssetting annet enn å dimme lysene.

Kombiner lys ovenfra med leselamper og effektlys. Sett lys på de fineste tingene dine, slik at de står ut i interiøret!

TIPS! Slik får du riktig belysning – rom for rom, hos Vi i villa.

Sofaen Söderhamn fra Ikea er fin til det klassiske Isamo Noguchi-bordet i ask. Gulveppe fra Tisca og stol av Kristina Dam. Taklampen er brukt, mens stålampen er Moroso for Diesel.

Myk opp et hvitt rom med tre
© Prue Ruscoe/ Taverne Agency

Myk opp et hvitt rom med tre

Et helt hvitt og lyst rom kan fort virke litt sterilt og kaldt. Her er de lyse fargene myket opp med tredetaljer og småmøbler i naturmaterialer som kurv og skinn.

Det store eikepanelet på veggen kan for øvrig skyves til side og avslører dermed tv-en. For en genial idé!

Sofaen Nook og trekrakken Stanley er designet av Jardan Lab for Jardan, gulvlampen Mantis er av Bernard Schottlander for DCW, stolen Spanish Chair av Børge Mogensen for Fredericia Furniture, lenestolen Wilfred er designet av Jardan Lab for Jardan, mens gulvteppet Beni Ouarain er håndlagd og marokkansk fra Kulchi.D

IKKE GÅ GLIPP av gode interiørtips – meld deg på nyhetsbrevet!