Knitring, kakkel og kleber

Vedovn, peis, gasspeis, frittstående eller innmurt? Liten, stor, tung eller nett? Valgene er så mange at vi rett og slett har gjort jobben for deg!

Norsk design
© Produsentene

Norske Eker Design står bak utviklingen og designen av Jøtuls nye peisovn FS 91. Dette er en peis i lettbetong og olivinsand. Olivin består av jern og magnesium, som er mineraler med høy varmekapasitet, og som dermed holder lenge på varmen. 29 990 kr.

Pent og praktisk
© Produsentene

Aduro 12 kan plasseres i et hjørne, eller langs en rett vegg dersom du også vil ha oppbevaringsmodulen Woodrack for ved. Peisen koster 12 995 kr, Woodrack er 2495 kr, Aduro.

Flere valgmuligheter
© Produsentene

Med Brunners peisinnsatser kan du selv bestemme designen på peisen, og hvilken overflate den skal ha - eller du kan kjøpe omramming i samme slengen. Opp til deg! Fra 44 600 kr, Varmefag

Rask og rimelig
© Produsentene

Ønsker du deg en klebersteinsovn? Contura 790 med kleberstein er en konveksjonsovn der luften sirkulerer i spalter. Den varmes altså ikke opp på samme måte som en klassisk klebersteinsovn, men den er rimeligere og gir raskt varme. Fra 26 900, Varmefag.

Skreddersydd
© Produsentene

Dersom du foretrekker å designe din egen peis og omgivelsene rundt, er Conturas peisinnsats i4
et godt alternativ. Den er liten og nett, og egner seg godt til innmuring. Og når du først er i gang, kan du like godt mure opp en hylle i nisjen ved siden av. 11 500 kr, Varmefag.

Enkel oppbevaring
© Produsentene

Log Woodbasket fra Röshults er enkel og fin. 1195 kr, Norrgavel.

Finsk og flott
© Produsentene

Finske Fleimio tenker både funksjon og estetikk. Med Wood Trolley både frakter og oppbevarer du vedkubbene dine. Slikt kan vi like! 3360 kr, Bo Bedre.

Frittstående
© Produsentene

Morsøs 7900-serie er frittstående støpejernsovner med sideglass for godt innsyn. Du kan velge mellom ulike høyder, om du vil ha varmelagring i toppen, og om du vil ha vedoppbevaring i søylen. Fra 17 995 kr, Varmefag.

Nett løsning
© Produsentene

Havanna fra Nordpeis er en høyreist vinkelpeis som tar liten gulvplass. Dersom du vil gjøre litt mer ut av den, kan du kombinere den med vednisjen og en gulvplate i glass. 33 000 kr uten vednisje, 39 900 kr med vednisje, fra Varmefag.

Fyr opp via Ipaden
© Produsentene

Respect fra Faber er en gasspeis, noe som er perfekt om du vil slippe maset med opptenning. Peisen gir mye varme, og kan brukes som hovedenerigkilde i hjemmet ditt - eller bare til kos. Den kommer med fjernkontroll med mulighet for tidsstyring og termostat, og kan også styres digitalt fra Ipaden. Pris på forespørsel, Tolcon.

Retro
© Produsentene

Dersom retrolooken er din greie, er Vintage 35 noe for deg. Dette er en rentbrennende ovn med røykuttak både på toppen og bak, og som kan kobles til friskluft. 18 795 kr, Dovre.