Skreddersydd kjøkken fra Hamran
PÅ NATURLIG VIS:

Det skreddersydde kjøkkenet i ask heltre fra norske Hamran føyer seg nydelig inn i den enkle arkitekturen i det bevaringsregulerte 60-tallshuset på Nordberg i Oslo.

© Inger Marie Grini

Kjøkkeninspirasjon: Skreddersydd kjøkkendrøm i bevaringsverdig hus

Familien ønsket seg et personlig kjøkken med god flyt, rene linjer og naturlige materialer. Resultatet ble helnorsk, i heltre og helt skreddersydd.

27. januar 2019 av Linn Carin Dirdal

Da familien på fire personer og to kjæledyr skulle flytte inn i den bevaringsverdige 60-tallsboligen på Nordberg i Oslo i fjor sommer, var de opptatt av å videreføre husets opprinnelige stil og karakter. I oppussingen ønsket de derfor å bruke mest mulig naturlige materialer, inkludert på kjøkkenet. Med skog utenfor og et interiør bestående av himling i osp, gulv i eik og spesialtilpasset innredning i ask fra norske Hamran, er rommet blitt et nydelig eksempel på hvordan rå trematerialer sammen og i seg selv skaper nydelig spill og nyanser.

Kjøkken i ask fra Hamran
GODT GJEMT:

Til venstre for vasken skjuler det seg et «Zalo-skap» til oppheng av kluter og oppbevaring av oppvaskmiddel. Slik unngås visuelle forstyrrelser på benken. Under vasken er døren til avfallsbøttene motordrevet, og trenger kun et dytt med kneet for å åpnes. Praktisk! Et stort vindu med karmer i heltre sørger for god utsikt når oppvasken må tas.

© Inger Marie Grini

– Alt er «custom-made». Kjøkkenøya er for eksempel mye dypere enn det som er vanlig. At det er et norsk produkt, er også svært viktig for oss, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med Hamran. De har levert både kvalitet og et estetisk pent resultat, sier eieren av boligen.

Fravær av overskap, integrerte hvitevarer og kjøkkenvifte, samt stikkontakter i skuffer som gjør at telefoner kan lades skjult, gir et rent og ryddig uttrykk.

Skjulte løsninger på kjøkkenet
SKJULTE LØSNINGER:

Kjøkkenviften er integrert i koketoppen, og slipper luft ut via kjelleren. Slik unngås stekeos, for ikke å nevne støy – både lydlig og visuelt. Alle hvitevarer er fra Gaggenau. Snedige løsninger, som lademuligheter i skuffen, er kjøkkenet også fullt av. 

© Inger Marie Grini

– Jeg er ikke så begeistret for overskap eller store ventilatorhetter, og ville heller ikke dekke til den nydelige veggen i mikrosement. Vi har derfor valgt en koketopp med integrert ventilator, hvor luften slippes ut via kjelleren. Slik unngår vi også stekeos og forstyrrende lyd. 

Hun forteller entusiastisk hvordan de lange linjene med skapfronter er fra samme trestokk for å skape flyt og fin sammenheng – detaljer som virkelig gir helheten det lille ekstra. For familien har det også vært viktig at kjøkkenet, som utgjør en stor del av etasjen, er en naturlig forlengelse av de øvrige sonene i huset.

Trekjøkken uten overskap
GODE HJELPERE:

Kaffemaskinen fra Isomac er den eneste kjøkkenmaskinen som har fått innpass på benken, reddet av sin smekre design og kaffetørste beboere. I kjøkkensøylen har både stekeovn og kombidampovn fått plass, begge fra Gaggenau.

© Inger Marie Grini
Armatur fra Vola i børstet stål
HELHETLIG:

Armaturen fra Vola er i børstet stål, og står i fin forlengelse av benkeplaten – et godt materiale å jobbe på, ifølge de som bor her.

© Inger Marie Grini

Eieren er svært fornøyd med måten Hamran har klart å personifisere ikke bare kjøkkenet, men også selve byggeprosessen.

– Når sjefen selv kommer og snekrer litt for å få en følelse av kjøkkenet, vet du at dette er gode, ærlige folk. Det har vært en gøyal prosess! 

Åpen og skreddersydd kjøkkenløsning
NATURLIGE KUNSTVERK:

Det store vinduet som rammer inn skogen utenfor gjør også kunstverk på veggene overflødig! Vang-stolene, Bjelke-bordet og -benken er designet av Andreas Engesvik, Oslo for Tonning & Stryn. NR2 Medium-pendelen av Bertjan Pot er fra Moooi. 

© Inger Marie Grini
Bord og stoler designet av Andreas Engesvik for Tonning & Stryn
JORDNÆRT:

Objekter i naturlige materialer føyer seg nydelig inn blant alt treverket. Tekannen er av Tina Marie Copenhagen, vasen fra Ernst Form, Paper Porcelain-kruset er fra Hay, mens tallerkenen er av Ragnhild Wik. 

© Inger Marie Grini

Kanskje du også er interessert i...