PÅ NATURLIG VIS:
© Inger Marie Grini

Kjøkkeninspirasjon: Skreddersydd kjøkkendrøm i bevaringsverdig hus

Familien ønsket seg et personlig kjøkken med god flyt, rene linjer og naturlige materialer. Resultatet ble helnorsk, i heltre og helt skreddersydd.

Da familien på fire personer og to kjæledyr skulle flytte inn i den bevaringsverdige 60-tallsboligen på Nordberg i Oslo i fjor sommer, var de opptatt av å videreføre husets opprinnelige stil og karakter. I oppussingen ønsket de derfor å bruke mest mulig naturlige materialer, inkludert på kjøkkenet. Med skog utenfor og et interiør bestående av himling i osp, gulv i eik og spesialtilpasset innredning i ask fra norske Hamran, er rommet blitt et nydelig eksempel på hvordan rå trematerialer sammen og i seg selv skaper nydelig spill og nyanser.

GODT GJEMT:
© Inger Marie Grini

– Alt er «custom-made». Kjøkkenøya er for eksempel mye dypere enn det som er vanlig. At det er et norsk produkt, er også svært viktig for oss, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med Hamran. De har levert både kvalitet og et estetisk pent resultat, sier eieren av boligen.

Fravær av overskap, integrerte hvitevarer og kjøkkenvifte, samt stikkontakter i skuffer som gjør at telefoner kan lades skjult, gir et rent og ryddig uttrykk.

SKJULTE LØSNINGER:
© Inger Marie Grini

– Jeg er ikke så begeistret for overskap eller store ventilatorhetter, og ville heller ikke dekke til den nydelige veggen i mikrosement. Vi har derfor valgt en koketopp med integrert ventilator, hvor luften slippes ut via kjelleren. Slik unngår vi også stekeos og forstyrrende lyd.

Hun forteller entusiastisk hvordan de lange linjene med skapfronter er fra samme trestokk for å skape flyt og fin sammenheng – detaljer som virkelig gir helheten det lille ekstra. For familien har det også vært viktig at kjøkkenet, som utgjør en stor del av etasjen, er en naturlig forlengelse av de øvrige sonene i huset.

GODE HJELPERE:
© Inger Marie Grini
HELHETLIG:
© Inger Marie Grini

Eieren er svært fornøyd med måten Hamran har klart å personifisere ikke bare kjøkkenet, men også selve byggeprosessen.

– Når sjefen selv kommer og snekrer litt for å få en følelse av kjøkkenet, vet du at dette er gode, ærlige folk. Det har vært en gøyal prosess!

NATURLIGE KUNSTVERK:
© Inger Marie Grini
JORDNÆRT:
© Inger Marie Grini