Romslig kjøkken på liten plass?

Se hvordan Norunn og Tom André løste utfordringen.

© Sandra Aslaksen

I Norunn og Tom Andrés sjarmerende gamle hus i Ullevål Hageby måtte kjøkkenet rives, og de fikk muligheten til å planlegge alt på nytt. Men det var ikke en prosess helt uten begrensninger.
 – Etasjene her er ikke så store, så det var viktig for oss å få et kjøkken som ikke tok for mye plass, men som hadde en stor og god arbeidsbenk, forteller Tom Andre.
Kjøkkenet er lagd i svartbeiset eik med benkeplater i marmor som er brettet rundt sidene og videreført et stykke opp på veggen. I motsetning til røkt eik, som ofte får en rødlig jevn farge, har den svartbeisede eiken en gråere tone, og man ser mer av de vakre strukturene i treverket.

© Sandra Aslaksen

Paret ville beholde plasseringen, og utsikten til den hyggelige frokostplassen utenfor. Men de ville at arbeidsbenken skulle vende inn i rommet.

De fikk arkitekt Søren Emil Kristensen hos Boform til å tegne løsningen for dem.

– Jeg foreslo en stram stil, i klassiske naturmaterialer som eik og marmor. Da blir kjøkkenet et tidløst møbel med interessante detaljer, forteller Søren.

Arbeidsbenken vender ut i rommet og er et hyggelig sted å lage mat, med god kontakt til spisestuen.

© Sandra Aslaksen

Steinen har en tydeligere marmorering enn man vanligvis ser, noe som gir spennende liv til den glatte flaten.

Den er dessuten videreført oppover veggen - en vakker måte å beskytte sprutsonen på.

© Sandra Aslaksen

Det lyse treverket i innmaten er en fin kontrast til frontene og gjør det lettere å finne frem i skuffene.

© Sandra Aslaksen

– Marmoren tar mye oppmerksomhet, så det er viktig å ikke ha for mye som konkurrerer med benkeplaten, mener Tom André.

  • Men vi har fått et effektivt utnyttet kjøkken på en relativt liten plass, og det føles ikke trangt. Vi er veldig glade i å lage mat sammen, og det fungerer veldig godt til det.

Relaterte artikler