Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Røft kjøkken i betong og lyst tre

Eierne ønsket seg et kjøkkentilbygg som brøt med den viktorianske boligens ellers så tradisjonelle og fargerike stil. Det fikk de!

Røft kjøkkentilbygg

© Birgitta Wolfgang

– Vi elsket tanken på å blande gammelt og nytt, sier Kate Thompson om renoveringsarbeidet som er blitt gjort i deres gamle viktorianske hus i London.

Boligen har fått beholde mye av sin opprinnelige sjarm i stuer og soverom, men paret ville gjerne ha en moderne kontrast i kjøkkentilbygget på baksiden av huset.

Vindusalkoven fungerer som praktisk benk. Her leker barna, og de voksne serverer drinker når de har middagsselskap. Gyngestolen er kjøpt brukt. Pleddet er fra National Trust Shop, mens aztekerputene er designet av Tamsyn Gambell.

Betong og almetre

© Birgitta Wolfgang

Familiens nye kjøkkenavdeling er blitt alt annet enn tradisjonell. Røff betong og varmt treverk gir et visuelt pusterom fra den viktorianske stilen med fokus på detaljrikdom.

Det flommende lyset understreker kontrasten mellom den strenge betongen og kjøkkenfrontene i varm alm. Armaturen i messing er fra Vola.

– Vi var enige om at vi ikke ville ha overskap på vårt nye kjøkken, siden de blokkerer altfor mye lys, sier Kate.

Vegger dekket med skap

© Birgitta Wolfgang

– Siden vi trengte masse skapplass til alt utstyr vi har samlet opp i årenes løp, ville vi ha hele vegger dekket med skap for å få mest mulig oppbevaring. Det endte med at en av arkitektene lagde en spesialbygd skapløsning til oss, sier Kate.

Stolene fra Hay er J77 fra HDB-serien, designet av Folke Pålsson. Lampene er fra Urban Cottage Industries.

Hvitt og grått

© Birgitta Wolfgang

Fargepaletten går i hvitt og grått, men blir myket opp av det varme treet. Flisene over kjøkkenbenken skaper spennende struktur i alt det hvite.

Den enkle hyllen gir inntrykk av å nærmest sveve over kjøkkenbenken, og her er det gitt plass til vakre detaljer som gir innredningen personlighet.

Stilig supplement

© Birgitta Wolfgang

Kate var høygravid da hun og mannen Ewan flyttet inn. De bodde i huset i halvannet år før oppussingsplanene var klare – siden behovene ofte endrer seg når det kommer barn i huset.

Det moderne kjøkkentilbygget er blitt et overraskende og velfungerende supplement til den koselige familiesfæren med fargerike møbler og vintageleker.

Kjøkkeninnredningen i almetre er plassbygd og designet av arkitektene. Fra det minimalistiske kjøkkenet har de også flott utsikt til hagen gjennom de store vinduene, som går fra gulv til tak.

Relaterte artikler