Les dette før du bygger nytt kjøkken!

Stol på kjentfolk. Her gir seks kokker deg sine viktigste tips til innredning av kjøkkenet.

Vær smart når du bygger kjøkken
© Patric Johansson

Tenk praktisk

Du skal bygge nytt kjøkken, og vet akkurat hvilke skapfronter og type innredning du vil ha. Men har du tenkt over hvor det er mest praktisk å sette kjøleskap, komfyr og vask? Eller hvor mye benkeplass du bør ha ved siden av koketoppen? Les tipsene til dem som tilbringer timer på kjøkkenet hver dag, og unngå de største feilene.

Kjøkkenvifte i taket
© BO BEDRE

Mye igjen for investeringen

Denne løsningen gjøres ikke på en helg. Her er nemlig hele taket senket og utstyrt med en ny, integrert vifte fra Thermex. De fleste vil nok trenge håndverkerhjelp til de tte, men man får mye igjen for investeringen. Kjøkkenet er ikke bare blitt renere i u ttrykket, det er også bli tt mer anvendelig, e ttersom viften ikke lenger tar bort utsikten til spiseavdelingen.

Rustfritt stål rundt kjøkkenviften
© BO BEDRE

Kappe i rustfritt stål

Den gamle viften fungerte egentlig perfekt, men den sa tt litt klønete til midt i overskapenes rene og symmetriske linjer, noe som irriterte eierne. En venn av familien, som er smed, tilbød seg å lage en kappe i rustfritt stål. Kappen skjuler viften, samtidig som den passer til skapmodulene. Som en ny ttig dekorasjon er det montert en klokke på selve kappen.

Bruker oppvaskkummen til mat
© Inger Marie Grini

Kjøkkenønsker

Ingrid Espelid Hovig har et tydelig ønske på kjøkkenfronten:

  • Mitt største ønske er at det skal være to oppvaskkummer sentralt plassert på kjøkkenet. I oppvaskkummene kan vi vaske og skylle både kjøtt og fisk, poteter, grønnsaker og salat, sier hun til BO BEDRE.
Ha kjøkkenmaskinene tilgjengelig
© Inger Marie Grini
  • Liker du å bake, vil du sikkert ha strømu­ttak nær vasken, og stor plass til oppbevaring av kjøkkenmaskiner, foreslår Tina.

Selv har hun alle kjøkkenmaskinene stående tilkoblet i et skap som står på benken.

Ovn i ståhøyde
© Inger Marie Grini
  • Ovner i ståhøyde er et must, ikke slike som er plassert under benken, mener stjernekokken Bernt Stiansen. Han er i tillegg opptatt av å ha mye benkeplass og helst to store, store, romslige vasker.
Flisedekket kjøkkenvifte
© BO BEDRE

Hollandske fliser

I dette moderne kjøkkenet har arkitekt Søren Emil skjult viften bak fine hollandske fliser fra Royal Mosa/Bergersen Flis. Delvis for å bevare det symmetriske, rene uttrykket, og delvis for å skape en kontrast til de mørke og moderne kjøkkenelementene. Vil du kopiere ideen, må du huske å bruke vannfast kryssfiner. Hvis ikke ødelegges kassen over tid, og fugene kan sprekke.