Kunstferdig kjøkken med stuefølelse

Dette lekre, åpne spisekjøkkenet har flere stuefunksjoner, blant annet er det god plass til kunst. Marmor og valnøtt gir en lun stemning.

Plassbygd kjøkken i valnøtt og marmor.

© Andreas Mikkel Hansen

Dette åpne kjøkken- og stuerommet er på rundt 55 kvadratmeter. Enkelhet og lange, rene linjer preger rommet, men stramheten mykes opp av åretegningene i valnøttreet og av marmorbenkeplaten.

Benkeplaten fortsetter som front på kjøkkenøyas ene endegavl.

Veggene i kjøkkenet er frigjort for å gjøre plass til store malerier, og de fleste praktiske funksjoner er samlet i en fem meter lang kjøkkenøy.

Tadeo spisebord, designet av EOOS for Walter Knoll. Softshell Chair fra Vitra, designet av Ronan og Erwan Bourollec. Skinnbenk fra Clic, Hamburg.

© Andreas Mikkel Hansen

På kjøkkenet til Manuel Diaz og kjæresten lages det mye mat, og det benker seg ofte gjester rundt spisebordet.

Dette er et allrom med veggene fulle av kunst, og her er det flere funksjoner som vi tradisjonelt forbinder med stueliv.

– Alt i rommet er håndplukket og valgt med hjertet. Rommet fungerer fantastisk – både til hverdags og når vi har gjester, sier Manuel Diaz.

Tadeo spisebord, designet av EOOS for Walter Knoll. Softshell Chair fra Vitra, designet av Ronan og Erwan Bourollec. Skinnbenk fra Clic, Hamburg.

Armaturer fra Dornbracht, vask Bianco Lasa. Long John lamper, designet av Niclas Hoflin for Rubn.

© Andreas Mikkel Hansen

Eierne ønsket seg et plassbygd kjøkken med et uttrykk som hang sammen med kunst- og designinteressen deres. Kjøkkenet skulle utstråle varme og ha en møbeleffekt, og de ville at det skulle smelte sammen med spiseavdelingen.

– Valget falt på oljet valnøtt med vannrette årer, noe som er både klassisk, elegant og røft, sier kjøkkendesigner Peter Lerke-Møller i danske Kostumhouse, som står bak kjøkkeninnredningen.

Armaturer fra Dornbracht, vask Bianco Lasa. Long John lamper, designet av Niclas Hoflin for Rubn.

Høyskapene dekker hele endeveggen, og portalen kan lukkes med en skyvedør.

© Andreas Mikkel Hansen

Inngangen til kjøkken- og stueavdelingen bærer nærmest preg av en portal. Når skyvedøren lukkes, får endeveggen et solid uttrykk som minner om en klassisk, engelsk reol.

Relaterte artikler