God tresmak på kjøkkenet

Tania og Henrik ønsket å bygge et kjøkken som skulle gli over i stuen og bli en del av interiøret. Wegner, mesteren bak møblene, ville garantert satt pris på resultatet.

Glidende overganger mellom stue og kjøkken 
© Inger Marie Grini

Det er noe særegent ved kjøkkenet til Tania og Henrik, og kunststykket ligger i detaljene. Siden planløsningen i huset fra slutten av 70-tallet likevel skulle endres kraftig, benyttet paret muligheten til å tenke helt nytt også på kjøkkenet. De involverte Multiform tidlig i prosessen, og kunne gi dem stort spillerom ettersom de likevel skulle gjøre store endringer i huset.

  • Vi var kjent med Multiform fra tidligere, og syntes designens rene linjer ville kunne gi en myk overgang, forteller Henrik. Og det ble en suksess.

Se flere bilder fra det lekre kjøkkenet på de neste sidene.

© Inger Marie Grini

Takket være rivingen av veggen inn til stuen og at de kvadratiske gamle vinduene ble byttet ut med store skyvedører i glass, er den nye kjøkkenløsningen blitt både moderne og åpen. Dette åpnet opp for et fantastisk gjennomlys og en spektakulær utsikt, og understreket detaljer som vinduene i toppen av innerveggen. Men det er materialbruken i de nye elementene som gjør moderniseringen så elegant, for det går i direkte symbiose med kvalitetsarkitekturen fra 70-tallet. De mørke vinduskarmene i tre og de lange linjene er helt i tråd med husets eksisterende stil.

Fra stuen og spisestuen ser kjøkkenbenken fra Multiform mer ut som en skjenk, godt hjulpet av de hvite anonyme overskapene. Eikebordet og stolene er klassisk dansk design av Hans J. Wegner.

Fin utsikt til oppvasken 
© Inger Marie Grini

Innerst i kjøkkenet har innredningen sokkelskuffer, og en kum i stål med avrenningsbrett. Et fint sted å arbeide, med store vinduer som gir masse lys og utsikt til hagen.

Vakker benkeplate i valnøtt 
© Inger Marie Grini

At hele kjøkkenbenken med sin over sju meter lange uavbrutte benkeplate er i valnøtt, gir den samme helheten som selvstendige møbler har. Denne enden av innredningen blir som en diskré del av stuen, samtidig som den også fungerer som en fabelaktig arbeidsbenk.

Praktiske skuffer 
© Inger Marie Grini

Bak de lett gjenkjennelige Mutiform-frontene, ligger det mer godt håndverk. Under benken er det kun skuffer hele veien, mens overskapene er store skap med lys.

Smarte løsninger 
© Inger Marie Grini

Alle de tekniske detaljene er plassert innerst i kjøkkenet. Veggen ut mot gangen er dekket med høyskap, og der er også kjøl og frys integrert. Paret er glade for at de beholdt en ekstra utgang fra arbeidskroken, slik at det er mulig å komme inn på kjøkkenet uten å passere spisestuen.

Nøytrale skap 
© Inger Marie Grini

De hvite overskapene er beholdt så nøytrale som mulig, uten grep og profiler. Og de praktiske vippedørene skjuler også innholdet godt, selv når man må inn i skapet for å hente noe.