6 tips til åpen kjøkkenløsning

Smarte løsninger må til for at kjøkken og spiseplass skal fungerer i et åpent allrom.

Glidende overganger
© Inger Marie Grini

Med et åpent kjøkken blir hverdagen mindre masete og festmiddagene mer sosiale og avslappede.
I dette lyse kjøkkenallrommet er kjøkken og spisebord i matchende utførelse. Det binder de to sonene sammen.
Både kjøkkenet og skjenken ved spiseplassen er fra HTH. Det naturfargede eikegulvet i heltre gir en lun glød til det hvite rommet. Stålampen er Glo Ball fra Flos.

Lampe som blikkfang
© Inger Marie Grini

Skap et tyngdepunkt rundt bordet, og unngå at blikkfanget i rommet blir den rotete kjøkkenbenken. Her danner Hope-lampen over spisebordet et vakkert blikkfang i allrommet, og fyller det på en elegant måte.

Lekker kjøkkenvifte
© Inger Marie Grini

Dropp overskapene for å gi mer stue-følelse i kjøkkent. Istedenfor en tradisjonell kjøkkenvifte, vil en lekker ventilator se bedre ut på beggen. Her er den skrånende ventilatoren blitt et lite designelement på kjøkkenet. Barkrakkene LEM fra Expo Nova er justerbare og passer godt til kjøkkenets stramme linjer.

Halvt lukket kjøkken
© Inger Marie Grini

Arbeidsfunksjonene på kjøkkenet kan med fordel skjermes fra spiseplassen. Her er halvveggen mot spisestuen akkurat lang nok til å skjule kjøleskap, komfyr og vask, men stenger likevel ikke for dagslyset fra vinduene.

Attraktivt oppholdsrom
© Inger Marie Grini

En skjenk løser oppbevaringsproblemet i den åpne kjøkkenløsningen. Dette praktiske møbelet rommer masse kjøkkenutstyr uten å ta for mye veggplass.
De karakteristiske høyttalerne fra Harman Kardon plukker opp uttrykket i den dominerende lysekronen. Mac-en og tv-en er med på å gjøre rommet til et ettertraktet oppholdsrom, der hele familien kan oppholde seg mens middagen blir til.

Koketopp og benkeplate i ett
© Inger Marie Grini

Den svarte keramiske koketoppen går nesten i ett med den svarte granitten og gir benkeplaten en flott helhet. Ubrutte linjer og overganger skaper helhet og ro i det åpne rommet.