25 nyheter til kjøkkenet

Enten du skal totalrenovere eller bare ønsker en liten fornyelse - her er det fineste, nye til husets hjerte!

© Produsenten
Enkelt, åpent og med fokus på det ekte er stikkord for årets kjøkkennyheter. Og materialbruken er bare lekker!
Siste nytt fra en av markedets spydspisser, Boffi, viser tydelig dagens trend. Kjøkkenet skal gjenspeile at vi bryr oss om tingene vi omgir oss med, og det skal vise at vi faktisk lager mat! Det er ikke størrelsen, men atmosfæren, som gjør kjøkkenet til et godt sted å være. Kjøkken, Open, med nye fronter i corian, boffi.com.

© Produsenten
De små detaljene i det fine hånd­ arbeidet gjør lampene fra Workstead spesielt vakre. Pendelen Orbit løfter ethvert interiør, og vi vil ha den på kjøkkenet. 8955 kr, anothercountry.com

© Produsenten

Bak de enkle linjene på kjøkkenet Line fra Boform, skjuler det seg gode, gjennomtenkte detaljer. Alle kjøkkenets funksjoner kan skjules bak dører, som når de står åpne kan skyves inn mot veggen slik at de ikke tar plass i rommet. Miksen av marmor, corian, tre og malte flater skaper et unikt uttrykk, boform.dk.

© Produsenten

Det ellipseformede spisebordet fra Skovby ser like lekkert ut som et vanlig seksmanns- bord, som når alle platene er lagt i og 16 personer kan ta plass. Med stoler og skjenk i samme stil er den klassiske spisestuen komplett, skovby.dk.

© Produsenten

En enkel og elegant pendel passer perfekt over benken eller spisebordet i et stramt miljø. Endless Straight, 49 380 kr, Roll & Hill.

© Produsenten
i år utvidet poliform Mad­serien med et spisebord designet av Marcel Wanders. Prisen er ikke fastsatt ennå, men med en bordplate i marmor på 280 cm blir nok den også passe mad.

© Produsenten
På det nyeste kjøkkenet fra Ikea, Märsta, velger du selv folieklistremerker i fargene eik, brun, hvit eller rosa, som festes på innsiden av håndtaket, ikea.com.

© Produsenten
Funksjonell japansk design av selveste Naoto Fukasawa er en drøm som er i ferd med å virkeliggjøres av Muji. Vi venter i spenning.

© Produsenten

Nytt og fint på et blunk! En vakker linduk redder raskt et slitent spisebord. 549 kr, Muubs.

© Produsenten

I den nye og flotte Limehouse-serien fra Neptune er både skrog og fronter laget i heltre, og håndmalt i en egen hvitnyanse, Lily. Et stilrent og klassisk valg, neptune.com.

© Produsenten
Kjøkkenet Linea fra Kvik passer godt som student- eller byleilighetskjøkken, og kommer med mange fine kompakte løsninger. Mye god design for pengene her altså, kvik.no.

© Produsenten
Svart, elegant og minimalistisk fra Kvik! Mano Sera er en kjøkkenserie med mange variasjonsmuligheter, med ekte trefronter og stramme, spennende detaljer, kvik.no.

© Produsenten

Funksjonalitet dreier seg ikke bare om form, men også om materialenes holdbarhet. JKE Design har utviklet en ny laminattype som skal være mer motstandsdyktig for riper og hakk, og mindre mottakelig for flekker og fingermerker. Her vist på modellen Riva.

© Produsenten

Det lyse kjøkkenet Intro i alm fra Kvänum gir en følelse av godt håndverk. De smale linjene i treverket understrekes av tynne lister, og avtrekksviften i brunoksidert stål er en tøff detalj. Benkeplaten er i grønn granitt, kvanum.com.

© Produsenten

Kjøkkenhåndkle i krøllelin er en fin detalj. Jani, 189 kr, Himla.

© Produsenten
Hvitt på hvitt er vakkert og delikat, også på kjøkkenet. Ettgreps armatur, 798 kr, innbyggingskum i kvartskompositt, 2098 kr, Ikea.

© Produsenten

Møbelsnekker Frode Tingbø har designet og snekret kjøkken i mange år, blant annet denne flotte innredningen i røkt eik med synlige freste grep. Det gode håndverket hans er tilgjengelig fra Studio Hamran, hamran.no.

© Produsenten
Vi liker referansen til den klassiske caféstolen i årets design fra Gebrüder Thonet Vienna. Spisebord, Ring, 24 500 kr.

© Produsenten
Ferm living har lansert en skulpturell opphengstavle som gjør kjøkkenredskaper lett tilgjengelige, samtidig som de utgjør et dekorativt element på kjøkkenet, 999 kr.

© Produsenten

Eames' klassiske spisestol, Plastic Side Chair fra 1950, ble i år lansert i en noe høyere versjon. Nå måler den 83 cm i setehøyde, som er tilpasset dagens standardmål. 2424 kr, Vitra.

© Produsenten

Vegguret blir ofte brukt mer til dekor enn nytte, noe japanske Nenda har hatt det gøy med når de har designet de nylanserte klokkene Clock in Clock og Astrology for Driade. Pris ikke fastsatt.

© Produsenten

Spennende detaljer gjør et helt møbel, som bena i ask på spisebordet Peg designet av Nendo for Cappellini, som titter frem gjennom bordplaten. Pris på forespørsel.

© Produsenten

Personlige grep gjør ethvert kjøkken unikt. Kjøkkenviften Tile fra Boffi er kledd i vakre gamle fliser. En idé å stjele? boffi.com

© Produsenten

Det stilrene kjøkkenet Vogue fra Binova er designet av MaMa Studio. Her er det vertikale grepslister i stedet for håndtak, og benkeplaten er montert slik at den kan skyves over koketoppen.

© Produsenten
De evig aktuelle tetrallene, designet av Alvar Aalto i 1936, har fått nytt liv etter at Hella Jongerius ga dem nye farger. 17 485 kr, Artek.