© Ikea

Ikea lanserer nytt kjøkken

Ikea lanserte nylig kjøkkensystemet Metod, med nye mål og større fleksibilitet. Her er en sniktitt!

Onsdag 6. mars lanserte Ikea sitt nye kjøkkensystem i Stockholm. Møbelgigantens designere har lekt seg med ulike uttrykk, montering og integrert belysning, og kommet opp med Metod, et kjøkken tuftet på byggeklosslogikk. Størrelsene på modulene er nye, og både høyde og bredde på skap øker symmetrisk fra 20 cm og oppover til 100 cm.

© bo-bedre.no

Høyden på benkeskapene har økt til 80 cm, og en skuff med høyde 10 cm er et nytt tilskudd. Man kan også lage smale 20 cm skap til oppbevaring av f.eks. oljer, som vist på bildet over. De nye målene gjør at innsiden ikke behøver diktere utsiden, og slik kan man tilpasse kjøkkenet eget interiør og egne behov.

© bo-bedre.no

Integrert LED-belysning er tilgjengelig i både skuffer og skap. Ikea har i tillegg utviklet en monteringsskinne som man henger opp kjøkkenet på, noe som gjør det enklere både å montere og å flytte rundt på moduler.

I løpet av to år skal Metod overta for Faktum, Ikea-kjøkkenet vi kjenner fra før. Deler til "gamle" moduler vil fortsatt være mulig å få tak i, og prisen på de to kjøkkenene vil være omtrent den samme.

Modul kommer i norske varehus 15. april. Se bilder fra pressevisningen, og les mer om kjøkkenet her.

© bo-bedre.no