Hvordan velge materialer til badet?

Skap dynamikk og spenning med materialmiks og ulike farger - det er rådet fra Paul Anders Hoen, interiørarkitekt MNIL og Bo Bedres egen ekspert.

Flis og naturstein har hatt en enestående posisjon når det gjelder materialvalg på badet. Men det finnes så mye mer å velge mellom! Jeg utfordrer alltid min oppdragsgiver når vi kommer til dette punktet: Hva med å tenke litt annerledes? Kan vi ikke inkludere vinyltapet, banebelegg, glass og speil, for å nevne noe?

Få det flisefint!

Etter min mening er det i møtepunktene mellom de ulike materialene vi kan skape dynamikk og spenning i et interiør. Det er her vi kan briljere og virkelig skape noe unikt. Ingenting er vel mer ensidig enn ett hvitt rom eller ett materialvalg hele veien! Tenk på det: hvor mye mer appellerer ikke et rom som har variasjon i farge, tekstur, taktilitet og mønstre?

Lite bad, elegante løsninger

Selvfølgelig er ikke dette bare enkelt å få til, og det kan fort bli helt feil, kaotisk og rotete. En god tommelfingerregel jeg jobber etter er derfor å velge enten én fargenyanse og variere materialiteten, eller motsatt: en materialitet med kulør- og teksturvariasjon.

24 nyheter til badet

Det viktigste er å gjøre en soneinndeling av baderommet og velge overflate tilpasset den sonen det skal benyttes i. Da får du automatisk variasjon i materialiteten. Nå ligger utfordringen i hvordan du kombinerer disse og løser overgangen mellom dem.

Lykke til!

Paul Anders Hoen er interiør-arkitekt MNIL, og driver arkitektur- og designfirmaet HessHoen. Lurer du på noe? Send ham et spørsmål på post@bobedrenorge.no