Kult kontor på 1-2-3

Hjemmekontoret til Gitte og Peter var uinspirerende og usammenhengende, men vi fikset biffen. Se før- og etterbildene her!

Hjemmekontoret før og etter
© Birgit Tarp

Gitte og Peter hadde store problemer med å innrede hjemmekontoret.
Bo Bedres interiørdesigner Birgit Tarp tok oppdraget på strak arm. Hun begynte med å bytte ut kontormøblene og å fikse et heve- og senkebord til familien. Bordet står nå dessuten plassert innover i rommet, slik at det er plass til to arbeidende på en gang.

  • Jeg ønsket å tenke nytt rundt det tradisjonelle hjemmekontoret, og ville at familien skulle ha et varmt og inspirerende område å jobbe i, sier hun. Birgit var hele tiden opptatt av å bevare både maskuline og feminine innslag i rommet, og jobbet frem en harmonisk stemning som appellerer til både mannen og kvinnen i huset.
  • Vi er overrasket over at det gikk an å få vårt kjedelige hjemmekontor til å stråle ved hjelp av nye farger, materialer, belysning og små detaljer. Vi føler faktisk at rommet er blitt større, og det er fordi det nå er bedre utnyttet. Vi er aller mest glad for den nye Hay-hyllen vår, den har så fine farger. Og så elsker vi at vi nå kan sitte to stykker og jobbe ved bordet, sier paret.

Se flere bilder ved å klikke deg videre i galleriet.

Før ...
© Birgit Tarp

... sto skrivebordet tradisjonelt plassert mot vinduet, noe som resulterte i at man satt med ryggen mot resten av rommet.

Vi endret:
• Bordet er plassert fra vinduet og innover i rommet, og har nå plass til to sitteplasser.
• Flere lyskilder er plassert rundt i rommet.
• En fargerik hylle sørger for orden i kontorsakene.

Personlig skrivepult
© Birgit Tarp

Familien har fått mer personlighet på kontoret ved hjelp av tøff kontorrekvisita som grafiske notatbøker fra Ferm Living, en megablokk til huskelapper og ikke minst en morsom kost som de kan sette penner og blyanter i. Blankt metall i form av den sekskantede skålen, også den fra Ferm Living, gir bordet en passe dose glamour. Bordets matte, svarte linoleumsoverflate danner en vakker base mot det fargerike tilbehøret. I skuffemodulen finnes ekstra lagringsplass.

Gode lyskilder og en dus fargepalett
© Birgit Tarp

Noe av problemet i det gamle kontorrommet var at belysningen var for dårlig. Dette ble enkelt og greit løst ved å sette inn flere ulike lyspunkter i rommet, så som lampen Döden fra Tvåfota Design, som henger på speilet. Rommet manglet også farger, men nå er dette virkelig ordnet opp i, blant annet med den mangefargede pastellhyllen fra Hay og velvalgt kontortilbehør. Hovedmøblene er holdt i svart, noe som gjør at rommet verken blir for feminint eller søtt.

Tre til stilen
© Produsentene
  1. Lek med fargene på oppbevaringsboksene. Bare husk å fargeavstemme dem! Colour Box i stål fås i flere farger. 600 kr per stykk, Normann Copenhagen.

  2. Et speil på kontoret gir større romfølelse. Dette er en praktisk gulvvariant fra Nordic Tales, 3600 kr, decorateshop.dk.

  3. Flere lyskilder er en god idé hvis du ønsker å variere belysningen litt. Greta Grossmans bordlampe Gräshoppa, 2995 kr, Gubi.