Fant roen med gammelt og nytt

Christina og Mads har pusset opp og tilpasset det gamle 50-tallshuset til sin egen livsstil. Med en blanding av farger, kunst og varmt tre har de funnet en fin balanse.

God miks
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

Cristina og Mads bodde i et helt nytt og moderne hus da de kjente at tiden var inne for å bytte ut de minimalistiske omgivelsene i hvitt, svart og stål.

– Det ble rett og slett for kaldt og ­upersonlig for oss, forteller Christina.

Da de fant den røde mursteinsvillaen fra 50-tallet i Aalborg var valget enkelt.

Rundt spisebordet fra FDB står en miks av vintage­stoler som Christina har kjøpt brukt. Over bordet henger Poul Henningsens­­­ klassiske­­­ ­Kongle-lampe produsert­­­ av Louis Poulsen.

Delikat dagslys
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

Treverk ble løsningen for å få frem den lune atmo­s­færen som de savnet i det forrige huset sitt. De satte inn et nytt kjøkken i varmt tre og la fiskebeinsparkett på gulvet.

Vindusrekken i stuen er ikke bare svært dekorativ, den sørger for fantastiske mengder dag­slys til alle de nærliggende rommene i den åpne løsningen­­­. Den store sofaen rommer hele familien og omkranser salongbordet som er arvet fra Mads' farmor.

Lyst på tips og inspirasjon rett til innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

En deilig dose design
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

– Det nye kjøkkenet er favorittrommet, det er her vi opp­holder oss mest. Det er også derfor vi har valgt å sette inn en sofa i spisestuen. På den måten kan man slappe av mens man prater med den som lager mat.

Kjøkken­innredningen i lunt treverk, som er fra danske Køkkenskaberne, er lagt til vindus­veggen, mens stekeovnen er innebygd i en søyle mellom kjøkkenbenken og det brune Smeg-kjøle­skapet. Over kjøkkenbenken henger Verner Pantons klassiske­­­ Globe-pendel produsert av Vitra, mens Achille Castiglionis dekorative Taraxacum-lampe produsert av Flos lyser fra taket. I hjørnet står Arne Jacobsens klassiske Svane-stol i oransje, produsert av Fritz Hansen, som en frisk fargeklatt i rommet.

Bruktfunn og designikoner
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

Sofaen fulgte med huset og er trukket om i grå ull. Den føyer seg fint inn i rekken av bruktfunn og designikoner som fyller hjemmet til familien.

Her kan man slappe av og følge med på matlagingen sammen med figurene i kunstverket til danske Kurt Trampedach.

På BoligPluss kan du se hvordan du innreder det feminine drømmekjøkkenet.

Gammel favoritt
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

Den gode, varme stemningen i huset kommer ikke bare fra treverket. Farger spiller også en viktig rolle.

I det ene hjørnet av stuen­­­ står yndlingsmøbelet til Mads i hele huset, nemlig Hans J. Wegners Ox-stol produsert av Erik Jørgensen. Arne Jacobsens klassiske­­­ AJ-gulvlampe produsert av Louis Poulsen har fått plass ved siden av sofaen.

Blir du inspirert av den varme innredningen? Her finner du 13 tips til hvordan det kan gjøres.

Klassiker
© Benjamin Lee Rønning Lassen/Another Studio

Designklassikeren Svanen, designet av Arne Jacobsen i 1958, er et blikkfang i oransje på kjøkkenet, en farge som går igjen i kunstverkene til danske Kurt Trampedach på veggene.

I forgrunnen skimtes Børge Mogensens spanskestol, i dag produsert av Fredericia.