En touch av Paris

Helle Boier har skapt seg en parisisk oase midt i København. For to år siden gjennomgikk leiligheten en større oppgradering, som forvandlet litt kalde og rungende rom til varme, koselige huler.

© Mikkel Adsbøl

Da Helle Boie flyttet inn for seks år siden, var det i en totalrenovert leilighet. Likevel følte hun at det manglet noe. Hun ønsket seg et koselig og varmt hjem, med et kjøkken som inviterte til å slå seg ned med en kopp kaffe, og et soverom så luksuriøst at det føltes som å bo på hotell. Så for to år siden satte hun i gang å pusse opp, nettopp med det mål for øyet: Her skulle det bli koselig. Hvordan? Ved å male veggene.

– Det er ingen tvil om at de nye fargevalgene gjør sitt for at leiligheten oppleves mer koselig og intim, forteller Helle.

Bildetekst: Helle valgte å male skapdører og vegger i samme farge i kjøkkenet, gangen og på badet, noe som viste seg å være en helt riktig avgjørelse. Fargen, som heter Cobblestone fra produsenten Zoffany, har skapt en helhet i leiligheten, samtidig som rommene er blitt innbydende og koselige.

Les også: 20 tips til et ryddigere hjem!

© Mikkel Adsbøl

De spesiallagde skoddene foran alle vinduene i leiligheten, filtrerer lyset og gir det et mykt skjær. Innebygde skap blir nærmest usynlige når dørene males i samme farge som veggen – en idé til etterfølgelse! Stolen er Plastic Armchair av Charles og Ray Eames fra Vitra, bordet er fra Fermob.

Veggene ble malt i mørke farger, noe som, sammen med de svartmalte gulvene, gir flere av leilighetens rom en spesiell «hulefølelse» – til tross for at rommene er store, med høyde under taket.

– Når jeg er her alene, føler jeg aldri at leiligheten er rungende og stor. Tvert imot føler jeg meg trygg og hjemme, sier hun.

To ting kommer man imidlertid ikke utenom i Helles interiør. Det første er den tydelige franske innflytelsen i hjemmet.

– Familien vår er nok en smule frankofil, forteller Helle.

© Mikkel Adsbøl

Både grønnfargen og gulvflisene fra kjøkkenet og entreen går igjen på gjestebadet, og skaper en fin sammenheng mellom rommene. Det store speilet fra vegg til vegg bidrar til å øke romfølelsen. Morgenkåpen i lin er fra Helles eget agentur The Robe.

– Helt siden døtrene mine var små, har vi tilbrakt de fleste somrene i Sør-Frankrike. Det gjenspeiles nok i interiøret mitt.

Det franske kommer særlig til uttrykk i de mange flisene som pryder gulvene på kjøkkenet, badet og i entreen. En annen fransk ingrediens er skoddene den tidligere eieren fikk laget til å henge foran samtlige vinduer i leiligheten. Når lyset trenger gjennom skoddene, blir hjemmet badet i et lyst, mykt skjær.

– Jeg skulle ønske at københavnerleilighetene var bygget som de parisiske, drømmer Helle.

– Med vinduer fra gulv til tak!

Slik får du orden i baderomshyllen!

© Mikkel Adsbøl

Helle foretrekker et tidløst interiør, noe som gjenspeiles i valget av møbler og lamper i hjemmet. Veggene i stuen er malt med Elephant Grey fra Zoffany, mens i spisestuen i rommet ved siden av er det den mørkere City Grey som regjerer. Det store speilet erstatter typisk kunst, og skaper en spenning i interiøret.

© Mikkel Adsbøl

Helle er særlig glad i de innebygde bokhyllene i biblioteket, som bidrar til å skape den koselige stemningen hun ønsket å oppnå. Fremfor å holde hyllene hvite, som omrammingen for øvrig, har hun malt dem i en matt gråtone som harmonerer med de andre rommene.

Et rosa sidebord dekket med fliser, den innrammede plakaten samt den gamle vinkolben, skaper et fint, feminint stilleben.

© Mikkel Adsbøl

Helle har et eget lite bad tilknyttet soverommet. Her råder også den klassiske elegansen, med svart marmor mot malte flaser og armatur fra britiske Lefroy Brooks. Og så en Chanel-parfyme, selvfølgelig – en frankofil verdig.

Innebygde garderobeskap malt i samme farge som veggen – her er det Silver fra Zoffany – er en gjennomført touch i soverommet. De profilerte skapdørene understreker elegansen.

Så du denne? Original Roma-leilighet med historisk sus

© Mikkel Adsbøl

Helle ønsket seg et luksuriøst soverom, som om det var på hotell, og har fått akkurat det hun drømte om. Her er det mykt vegg-til-vegg-teppe og puter og tekstiler i lange baner, akkurat det hun trenger for virkelig å lukke seg inn i sin egen hule.

Det andre man ikke kommer utenom i dette hjemmet, og som går igjen på badet, på kjøkkenet, på soverommet og i stuen, er linproduktene. Her er duker, kjøkkenhåndklær, sengetøy og morgenkåpe i lin.

– Lin fortjener en renessanse, sier Helle, som driver agenturet The Robe, som nettopp har som sin misjon å spre det gode materialet.

– Det er en liten hverdagsluksus, som også er bra for miljøet!