En italiensk drøm av et hjem

Fargerike fresker rammer inn vintageskatter og kunstverk. Personlig, tidløs og helt på trend.

italiensk interiør og design
© Helenio Barbetta/Living Inside

På et lite torg i Arezzo i Toscana, med en gammel kirke som nærmeste nabo, bor ekteparet Rossella og Roberto Baciocchi.

Huset deres fra 1500-tallet er bygget opp rundt en vakker hage, og strekker seg over fire etasjer hvor flere av original-detaljene er beholdt: Store vinduer, paneltak og trapper i stein reflekterer både hjemmets historie og eiernes personlige preferanser.

Hjemmet er en eklektisk vandring gjennom ulike stilarter, forent på nydelig vis gjennom personlig smak og et skarpt blikk for form og farge.

En italiensk velursofa fra 50-tallet er et lekkert, organisk motstykke til den stramme geometrien som preger vegger og gulv. Rundt det gamle vintagebordet står fire skulpturelle Jason-stoler, designet av Carl Jacobs for Kandya tidlig på 50-tallet.

velur sofa
© Helenio Barbetta/Living Inside

Velur gir mye av seg selv til omgivelsene gjennom tekstur og måten det reflekterer lyset på – for ikke å glemme fargen!

Den draperte vintagesofaen i rosa velur ser rett og slett smashing ut mot kalkmalte vegger i rust med et rødt kunstverk på midten. Vågalt, men ai, så vakkert!

Se shoppingtips i fløyel og velur her.

italiensk interiør og design
© Helenio Barbetta/Living Inside

Roberto jobber som arkitekt, og er kjent for sine eksklusive samarbeider med blant annet Prada og La Perla. Den eklektiske, stilsikre tilnærmingen han har til jobb har han også tatt med seg hjem, og man skal ikke bevege seg langt inn i huset før det blir tydelig at kunst spiller en viktig rolle i parets liv.

Den italienske kunstneren Giuseppe Friscia har dekorert flere av husets vegger med store, geometriske veggmalerier, med et tydelig nikk til amerikanske Sol Lewitt. Slik blir veggene en aktiv deltager i interiøret, en tendens som også speiles i trendbildet fremover.

Les også: Hos dette franske paret har de også malt kunst rett på veggen.

De moderne penselstrøkene i møte med den gamle arkitekturen gir omgivelsene en nydelig tidløshet, som underbygges av klassiske designmøbler.

Fargerike tepper ligger på gulvene som fine forlengelser av veggmaleriene, mens materialer i tre og velur setter en jordnær og taktil spiss på helheten.

Mønstrene på veggene definerer rommet og plukker opp fargene i møblene det er innredet med – som de lekre kommodene designet av Gio Ponti, for eksempel.

italiensk interiør og design
© Helenio Barbetta/Living Inside

Biblioteket er en vakker vandring gjennom designhistorien, med Saffo-lampen for Artemide og Comput-kontorstolen for Skipper, designet av Angelo Mangiarotti i henholdsvis 1967 og 1979, sofa og bokhylle designet av Baciocchi, Robertos eget arkitektkontor, og resterende vintagestoler og -lamper fra 50- og 60-tallet.

Trenger du inspirasjon til bokhyllene dine? Se eksperttipsene her!

Roberto er stadig på søken etter vakre objekter fra ulike tidsepoker, og hjemmet er krydret med dekorative møbler, lamper, krukker og serviser.

Det er ikke tanken på å eie tingene som gjør at han samler, men et ønske om å redde vakre gjenstander fra glemselen.

De ulike objektene er plassert rundt i hjemmet med et tydelig sofistikert blikk, hvor lite er overlatt til tilfeldighetene: Roberto har studert alt fra hvilken effekt lysinnfallet har på tekstilene i rommet til plasseringen av modernistiske bord ved siden av en antikk stol fra Østen, med sete i stein.

– Den er for å kunne holde seg avkjølt på varme dager, sier arkitekten.

Les eksperttips til hvordan du får maks ut av lyset i hjemmet ditt her.

Resultatet er et hjem fullt av personlighet, hvor kunst og vintageobjekter i skjønn forening gir hvert rom sin egen historie – historier som fortsetter og fortelles i takt med Rossella og Robertos liv.

italiensk interiør og design
© Helenio Barbetta/Living Inside

Farger er en viktig del av trendbildet fremover, og skaper også mye stemning i et hjem.

Hos Roberto møter brente nyanser nydelige akvatoner i deilige, matte veggmalinger, som samles gjennom store gulvtepper med geometriske mønstre på gulvet. Lekkert!

italiensk interiør og design
© Helenio Barbetta/Living Inside

Å henge kunst på veggene får en helt ny betydning når verket males direkte på flatene.

På soverommet har kunstneren Giuseppe Friscia fått utfolde seg med et nydelig veggmaleri, som nesten fremstår som en forlenget, futuristisk sengegavl.

Bli med hjem til en annen stilsikker, kunstelskende italiener!