Eklektisk sammensatt

Bli med til Milano og hjem til interiørarkitekten Frederik de Wachters

© Helenio Barbetta / Living Inside

Interiørarkitekt Frederik de Wachters hjem består av en solid samling kuraterte designskatter. Skulpturelle møbler og sære fargekombinasjoner skaper en spennende og utfordrende stil.

Wachter begynte først med grått i hele leiligheten, men ville ha det lysere og endte med helhvitt på de største flatene. Aksentvegger i blått og terrakotta er imidlertid med på å skape spenning mot alt det hvite.

Skurpturelle møbler
© Helenio Barbetta / Living Inside

Skulpturelle møbler som Cassinas klassiske stol Utrecht fra 1935, her i en blå utgave, og Le Corbusiers Marseille-lampe fra Nemo i 1949, setter tonen for interiøret: litt nordisk, mest italiensk, og en dæsj fra Afrika.

Et nøye kuratert utvalg
© Helenio Barbetta / Living Inside

Et nøye kuratert utvalg møbler og lamper skaper en eklektisk samling hjemme hos Frederik. Kampen Two Spheres er fra Atelier Areti, bordet TL3 er designet av Franco Albini for Cassina, den røde stolen Carimate ble designet av Vico Magistretti i 1964 for Cassina, mens den svarte stolen er B751 fra Gebrüner Thonet Vienna. Sistnevnte ble først satt i produksjon i 1930, men lansert i 2007.

Enhetlig utrykk
© Helenio Barbetta / Living Inside

Materialene er mange på kjøkkenet, men utrykket enhetlig. Skapfronter av hard gummi, benkeplate av marmor og et høyskap fra Pastoe av gyllen finer. Lampen Parentesi er designet av Archille Castiglioni og Pio Manzu, produsent er Flos.

Messingbelagte marmorhyller?
© Helenio Barbetta / Living Inside

Man er da i Italia! Hyllen røper at Frederik ikke bare kuraterer møbler og kunst, men toalettartikler også. Et kresent utvalg er dekor nok.