Designsjefens personlige vri på nordisk interiør

Det nyrenoverte huset fra 1930-tallet byr på små, helt spesielle overraskelser.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

Kjøkkenet er fra Kvik. Terho-lampene fra Maters kolleksjon har en spesiell sammensetning av opalglass og bærekraftig FSC-tre. Kassene på veggen er i likhet med Todd Brachers Dome-lampe som står oppå en av dem, også fra Maters egen kolleksjon.

I en stille vei i Virum nord for København ligger huset fra 1930-årene.

Etter at designsjefen i Mater, Henrik Marstrand, hans kone Mette, døtrene Olivia og Sophia, og golden retrieveren Bailey flyttet inn, ble planløsningen endret markant fra husets opprinnelige.

Det første familien gjorde, var å rive vegger, slik at de opprinnelige, små rommene ble til lyse og store arealer. På denne måten kunne familien utnytte plassen og lyset fra vinduene maksimalt.

Få tips til hvordan du får maks ut av lyset i boligen din.

Nå er husets kjøkken og spiseplass blitt til det største rommet, med dagslys som velter inn. Her har familien satt inn et nytt og stilrent kjøkken i den ene enden og innredet en hyggelig spiseplass i den andre.

Se flere inspirerende kjøkken her!

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

Teservisets rå stil passer til det rustikke gamle brettet det står på. Serviset er fra Design Republic i Shanghai, og er designet av Neri&H. _Plakaten med palmen er funnet hos Maduro.dk og passer perfekt til stilen. _

Interessert i design og arkitektur? Meld deg på vårt nyhetsbrev her, og hold deg oppdatert.

Henriks forkjærlighet for nordiske materialer og design er tydelig. Kjøkkeninnredningen fra Kvik er akkompagnert av Jørgen Bækmarks J81-stoler rundt et spisebord laget av gjenbruksmaterialer.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

I den lille stuen med de franske glassdørene inn til kjøkkendelen står Maters Bowl Table-bordene, designet av Ayush Kasliwal.

Henrik fant trestrukturen på veggen hos firmaet 2Rethink. Treet produseres av Wonder Wall Studio i seksjoner og kan settes sammen etter eget ønske.

Den grå veggen i kjøkken-allrommet fungerer som en fin ramme rundt glassdørene. Både korklampene Luiz, designet av Böttcher + Henssler, og bokkassene i mangotre på gulvet, er fra Mater.

Den store, myke sofaen familiens naturlige samlingspunkt, men det er trestrukturen på veggen som fanger blikket straks du trer inn.

På jakt etter ny sofa? Se noen av våre favoritter akkurat nå.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

Entreen fikk ny look med det grå Stucco Italiano-gulvet. Den grafiske taburetten designet av Space Copenhagen for Mater, er sammen med de dekorative runde, blanke metallopphengene med på å gjøre entreen spennende.

Få tips til hvordan du innreder en liten entré her.

De store Imago Wall Hanger designet av Peder Jessen er speil, mens de mindre er knagger, og de er alle nye i Maters kolleksjon.

På det renoverte badet dekorerer de unike rundellene med tørket mose veggen. Her har Maters bowl table blitt brukt som servant.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

Armatur fra Hans Grohe passer perfekt til den originale servanten. Veggdekorasjonen heter Mr Moss og er fra 2Rethink.

På gjestetoalettet har en uthult trestamme blitt til en vask.

Overalt finner man slike særegne detaljer, som blir rammet inn av en enkel, grafisk stil der gode materialer og nordisk design skaper harmoni og ro.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

Det lille oppbevaringsskapet under Sophie Mirror-speilet fikk metall-skapdører laget av en smed, og en gammel uthult trestamme fra et bolverk på en brygge, laget av Oak3Design, blir brukt som vask. Armaturen er fra Hans Grohe.

Skal du pusse opp badet? Få de beste tipsene her.

Mater interiør nordiske design
© Pernille Kaalund

I likhet med i stuen er også veggene på soverommet malt grå. Taklampene Tilt fra Nyta er kjøpt hos Design-lite. Taburettene Low Stool fra Mater ses her i en mørk variant.

Her får du våre 16 tips til et freshere soverom!