© LAUFEN

Velvære i hverdagen: 5 tips til et avslappet og luksuriøst bad

Bli med inn til Anjas vakre bad og få hennes beste tips for å skape en luksuriøs oase som inviterer til ro og avslapning.

På Anjas bad er atmosfæren helt unik. Fra øyeblikket du kommer inn, vil du bli møtt med ro og avslapning. Ikke fordi badet er spesielt stort - det er det ikke - men fordi interiøret skaper en stemning som gjør at du instinktivt går ned i gir.

Dette er ikke en tilfeldighet. Anja har nemlig ønsket å skape et baderom med velværestemning, noe som har preget hennes valg allerede fra begynnelsen.

– Vi ønsket oss et bad hvor vi kan trekke os tilbake, nyte et karbad i rolige omgivelser med utsikt ut av takvinduene, forteller Anja, som til daglig jobber hos baderomsprodusenten LAUFEN.

Les med videre hvor Anja deler sine tanker og innredningstips, så du også kan innrede et bad i samme avslappende og luksuriøse stil.

Elementene av gull bidrar også til den luksuriøse velværestemningen på badet til Anja.

© LAUFEN

Husk badekaret

For Anja var det viktig å ha plass til et badekar som skaper et rom for avslapning og introspeksjon.

– Badet måtte kunne romme et badekar, så vi tok ca. en meter fra soverommet for å få nok plass. Vårt badekar fra LAUFEN passer perfekt i sittehøyde for to, men fungerer aller best når du ligger alene. Selv om vi har store barn, er det fortsatt en hit med badekar.

Badekaret fra LUA-serien hos LAUFEN står perfekt plassert under takvinduene, så man kan betrakte himmelen mens man slapper av.

© LAUFEN

Minimér badets synsinntrykk

Vi blir påvirket av omgivelsene våre, og skjer det for mye kan det fort bli vanskelig å slappe av. Derfor er et av Anjas beste tips for å skape en avslappet atmosfære også enkelt:

– Minimer visuell påvirkning på badet. Det gir ro i sinnet. Av samme grunn er takbjelkene malt hvite på badet mitt – så du slipper å forholde deg til kontrasten. Bjelkene er stadig synlige og forteller en historie.

Anja har valgt å male takbjelkene på badet hvite for å skape det mest rolige miljøet.

© LAUFEN

Rolige kontraster

Selv om takbjelkene er hvitmalt, har Anja fortsatt tenkt på kontraster på badet. Bruk av kontraster er med på å skape dynamikk i et rom, og kan tenkes inn i rommet på ulike måter og i ulik grad. På badet har Anja fokusert på de roligere kontrastene.

– Alle beslagene er i naturlig messing, som patinerer over tid, og sammen med messinglistene i flisekantene gir det en rolig, men fin og undervurdert kontrast. Spillet i flisene får også komme frem med de hvite kontrastene i interiøret.

I stedet for en helt mørk flis, har Anja valgt fliser med spill i, som matcher de hvite baderomselementene. Speil, baderomsmøbler og badekaret på bildet er alt fra LUA-serien hos LAUFEN.

© LAUFEN

Lek med lyset

Anjas siste tips for å skape wellness-stemning på badet er å leke med belysningen. På eget bad har hun installert lysscenarier som kan tilpasses stemningen og mengden naturlig lys utenfra.

Ofte er det praktisk å ha et godt arbeidslys ved speilet, hvor man skal kunne se ordentlig, men på badeplassen kan det være fint med mykere belysning dersom man ønsker å skape en avslappende atmosfære som byr på lange timer i badekaret.

– Vi har valgt et CLEANET NAVIA toalett fra LAUFEN, og det gir en annerledes renhetsfølelse etter et toalettbesøk, noe vi setter pris på, forteller Anja.

© LAUFEN