Regnskog på 7 kvadratmeter

Badet fikk et mikrotilbygg – og ble forvandlet fra et nedslitt 30-tallsbad til et eksotisk rom fylt av velvære.

© Birgitta Wolfgang

Et tilbygg på bare 1,56 kvadratmeter gjorde et hav av forskjell for denne familien. Det opprinnelige badet var laget i 1932, og trengte sårt en modernisering. Det innmurte badekaret kom raskt på listen over ting som måtte ut, men familiens datter var på gråten over å skulle erstatte badekaret med en dusj. Med et tilbygg i mikroklassen ble det heldigvis rom for begge deler:

Den nye dusjnisjen ligger to trinn ned, og avløpet kan stenges og forvandles til et lite badekar. Det lange fallet av vann fra dusjhodet gir nærmest inntrykk av å sitte i en tropisk regnskog.

Belysningen kommer både fra speilet og et spesialdesignet LED-lys i taket som kan styres fra smarttelefonen. Det er mulig å bytte mellom 16 000 farger, og selve diodene er så små og sitter så tett at de fremstår som én lang lyskilde i hele rommets lengde. Rene luksusspaet!

Husets datter var fornøyd med dusjkarløsningen. Dusjen er plassert i taket, og her blir takhøyden på 2,7 meter utnyttet til det fulle.

En innmurt hylle i dusjnisjen er praktisk og gir god plass til velværeprodukter.

Takbelysningen skifter farge og kan styres fra telefonen. Lys fra Instalight. Gulvlampen heter Fat Spot og er designet av Tom Dixon.

© Birgitta Wolfgang

De keramiske flisene Eiffel Metàlico fra Odorico gir badet et eksotisk og eksklusivt preg av marokkansk spa. Veggen bak servant og toalett ble malt hvit, slik at møblene skulle gå mest mulig i ett med veggen. Servantskap fra HTH, armaturen er fra Vola. Toalettet er fra Ifö, håndvasken fra Copenhagen Bath, og speilet med innebygd lys er fra Dansani.