Lyst og delikat baderom

Vinduer og lyse fargevalg har gjort det store badet til en oase av lys og velvære.

Lyst bad
© Andreas Mikkel Hansen

Med stort dusjrom, bortgjemt toalett og dagslys fra høye vinduer, er det store baderommet blitt en lys oase for paret som bor her.
Baderomsmøblene er fra Duravit. Serien heter Fogo og er her valgt i amerikansk valnøtt. De har en mørk glød, noe som gir varme til de lyse flisene og rommet. Skuffemodulen er på hjul. I tillegg til at det gir modulen et lett uttrykk, er det også praktisk, ettersom det gir fleksibilitet og modulen kan flyttes rundt i rommet etter behov. For eksempel kan den trilles over til badekaret hvis man har bruk for et lite sidebord til et glass vann, en bok og diverse spaprodukter.
Vasken er også fra Duravit, mens armaturen er fra Dornbracht.

Gjem bort toalettet
© Andreas Mikkel Hansen

Et av ønskene til badet var at toalettet skulle være «gjemt litt bort», som huseieren uttrykte det. Derfor et det lagt opp til en planløsning hvor toalettet ikke kan ses fra døren, fordi det er skjult bak veggen i dusjen. Et høyt plassert vindu gir masse dagslys, og sørger for at det ikke blir mørke hjørner på badet. Veggen bak toalettet er halv muret opp med de lyse flisene, slik at hjørnet visuelt sett er bundet sammen med resten av badet.

Lys integrert i speilet.
© Andreas Mikkel Hansen

Det er en kunst å få både dekorativ og god belysning på badet. Her er problemet løst med et stort, spesiallaget speil med integrerte lamper fra Spotlight2.
Det store badekaret er designet av Philippe Starck for Duravit, og er med på å gi badet en eksklusiv look. Flisevalget avspeiler også en mer praktisk tilnærming til rommet. De er nemlig valgt i den lyse fargen for å skjule at det er en del kalk i vannet i området hvor paret har kjøpt hus.

Praktisk dusjrom
© Andreas Mikkel Hansen

Paret er godt fornøyde med den romslige dusjen som er laget. Den oppmurte benken gjør det lille rommet ekstra attraktivt, og innebyggede spot-er gir lys til dusjen. Valget av lyse og beige fliser skyldes delvis at det er mye kalk i vannet i boligområdet hvor huset ligger. Eierne har tenkt praktisk, og valgt en palett som skjuler kalkrendene.
Både det store og det lille dusjhodet samt armaturen er fra Hansgrohe.

Ditt drømmebad
© Andreas Mikkel Hansen

Hvordan drømmer du om at ditt bad skal være?
Gi oss ditt svar og se andres drømmer i avstemningen!