Hjemmespa inspirert av tyrkisk bad

En stemningsfull oase av et baderom, i mørke farger og med industrielle detaljer.

gråblå baderomsfliser
© Pernilla Hed

Hammaminspirert hjemmespa

Da familien Löfling skulle totalrenovere huset sitt, var det spesielt ett rom som var viktig: Badet. Familien formet en slags ønskeliste og hentet inn hjelp til gjennomføringen hos arkitektslektningen Johan Israelson. Listen de ga fra seg inneholdt blant annet ønsker om et luftig og romslig rom, følelsen av å være på spa og fullt fokus på avslapping og velvære.

Toalettet ble plassert i et separat rom, og det ble tegnet inn plass til et stort og funksjonelt vaskerom et annet sted i huset, slik at alle kjedelige rutiner ble flyttet ut av baderommet.

Igjen sto et rom som kunne formes til å bli en gjennomført spasone, og kun fylles med god stemning.

Badekaret er støpt i betong, og ligger strategisk plassert der lyset faller inn fra vinduene. Dusjsonen er flislagt i mørkegrå fliser, og armaturene er fra Tapwell.

Så du dette baderommet? Inspirert av Japan og Skandinavia

marokkanske fliser og badebenk
© Pernilla Hed

Inspirasjonen til badet ble funnet i husets øvrige industrielle stil og mørke fargepalett, og i arabiske hamam. Badekar og vask er i støpt betong, dusjveggen er rammet inn i svart metall og alle armaturene er i stål. Veggene og deler av gulvet er flislagt med grå, kvadratiske fliser, som ble valgt for å passe sammen med den rå betongen. På resten av gulvet er det lagt lysere, mønstrede marokkanske fliser, som står i kontrast til de mørke elementene, og som gjør helheten mer stemningsfull.

I tillegg til de marokkanske flisene, og en vegg malt med lysere kalkmaling, gjør dagslyset som faller fint inn gjennom to store vinduer, sitt for at rommet føles lyst og luftig. Et par store planter er plassert i vinduet for å skjerme for innsyn og samtidig skape trivsel og en intim atmosfære.

Både håndvasken i betong og skapene er designet av Johan Israelson og laget på bestilling. Armaturen er fra Tapwell. Veggen som er malt med kalkmaling gir et tadelakt-aktig uttrykk, en malingsteknikk som er særlig utbredt i Marokko, og dermed understreker hamamfølelsen.

marokkanske fliser
© Pernilla Hed

De ensfargede flisene på gulvet i dusjsonen skiller seg fra resten av gulvet, som er flislagt med de mønstrede flisene Voltaire, begge fra Marrakech Design.

Fikk du med deg? Skap et bad for hele familien

baderomspynt
© Pernilla Hed

Badet er enkelt innredet, men noen iøynefallende detaljer har fått plass ved vasken.

grønne planter i vinduet
© Pernilla Hed

Badet – eller hamamen, om du vil – er helt blottet for den vanligste baderomsfargen av dem alle: Hvitt. Og nettopp fordi de markante kontrastene er unngått, er resultatet at de mørke og industrielle omgivelsene oppleves rolige og harmoniske.

To store planter skjermer for innsyn uten å hindre lyset i å slippe inn. Samtidig tilfører de liv og trivsel til det mørke rommet. Dusjveggen i glass og svart metall er laget på bestilling, og flisene på veggene er fra Marrakech Design.