Gode løsninger på lite bad

Få kvadratmetre er absolutt ingen hindring for deilig komfort og praktiske løsninger på badet.

 Lite bad, elegante løsninger
© Lars Kaslov

Selv om gulvarealet faktisk er blitt mindre, føles likevel badet til familien Sørensen større enn før.

Etter en temmelig omfattende oppussingsprosess, ledet av arkitekt Marianne Ravn, ble badet malt helt hvitt, med unntak av gulvflisene, som er grå. Et stort dusjkabinett ble fjernet, og i stedet er det laget en plassbesparende og smal dusjsone med forheng rundt. Dessuten er gulvet hevet litt, for å kunne lage en helling ned mot avløpet i gulvet.

 Innebygde skap gir god plassutnyttelse
© Lars Kaslov

Plassen er utnyttet maksimalt på det lille badet, med vasken montert på tverrveggen under vinduet. Det betyr at det ikke er plass til speil, men det problemet er løst med innebygde skap med speildører over toalettet. Vasken fra Duravit er montert på en spesialdesignet benk laget av corian og hvitlakkert vannfast kryssfiner. Armaturene er av Philippe Starck for Hansgrohe.

Det er også laget en helt ny vegg bak toalettet, som tar opp rundt 30 cm av gulvarealet i rommet. Dette er gjort av flere grunner, dels for å skjule avløpsrørene i hjørnet, dels for å kunne montere et vegghengt toalett med skjult sisterne der, og dels for at hulrommet i den nye veggen skal kunne brukes til innebygde skap med god hylleplass.

Skapdørene er store speil uten håndtak, som er med på å gjøre rommet visuelt større. Håndvaskene følger hele rommets bredde, og under dem er det spesialtilpasset skap i en kombinasjon av malt vannfast kryssfiner og corian.

 Hendig håndkletørker
© Lars Kaslov

Ved siden av dusjsonen er det hengt opp en stor ovn med ribber som samtidig fungerer som håndkletørker.

Slik er familiens bad på kort tid blitt både visuelt større, samtidig som det har fått flere nye funksjoner og fått et oppdatert, moderne uttrykk.

 Lyst, lekkert og funksjonelt
© Lars Kaslov

Dusjen tar minimalt med plass, takket være løsningen med dusjforhenget.

Og til og med en praktisk vaskesøyle er det plass til på knappe 4,5 kvadrat!