Smart bruk av plass
Med et ønske om å få til et lite bad i andre etasje av murhuset sitt, gikk Lisbet Fritze og Anders Trentemøller i gang med å forvandle et lite roterom til et stjerneeksempel på god plassutnyttelse. På bare seks kvadratmeter har paret nå skapt et bad, som til tross for begrenset plass, oser luksus.
Skreddersydde løsinger
Lisbet, som er arkitekt hos det anerkjente arkitektkontoret BIG, hadde alle forutsetninger for å planlegge det lille badet. For henne var det viktig at det skulle være lyst og enkelt.
– Vi ønsket oss et rolig og behagelig rom, og derfor har hver flate fått sin materialitet, forteller hun. Rent visuelt betyr det at håndlagede lavasteinsfliser i lyse, gråblå nyanser fra Made a Mano er lagt i fiskebensmønster fra gulv til tak – på noen vegger. Andre er malte, mens en tredje flate består av ett stort speil, også det fra gulv til tak.
– Samtidig ville vi tilføre varme i alt det lyse med et baderomsmøbel og speil i eik, samt råpatinerte messingarmaturer, sier Lisbet.
Med plass til ro
For å få utført arbeidet, tok Lisbet og Anders kontakt med entreprenørfirmaet Focus Plus, som spesialiserer seg på unike baderomsløsninger. Ifølge Lisbet er de gode til å «nerde» med detaljer, noe det nettopp var behov for her.
Som småbarnsforeldre oppholder paret seg mye på badet. Derfor ble det også ekstra viktig at rommet skulle oppleves godt å være i – med praktiske løsninger. For å utnytte plassen ble dusjnisjen derfor gjemt bak en speilvegg. Den store speilflaten gir dessuten økt romfølelse samtidig som den reflekterer lyset.
"Det var viktig med et rom vi likte å være i"
Det var også viktig for dem å omgi seg med design de ville like lenge. Så da Lisbet ikke fant et speil til å ha over vasken, designet hun det selv: En eikeramme med integrert lys. Og hun fikk faren til å lage det, noe som gjør det ekstra spesielt. Alt i alt er rommet blitt akkurat det de så for seg.
– Selv om det å dusje er en hverdagsting, kan det være en renselse i mer enn én forstand – også sjelen kan få seg en dusj. Derfor var det viktig med et rom vi likte å være i. Jeg er også glad for at jeg fikk et prosjekt sammen med faren min. Det var en gøy utfordring, sier Lisbet.