Fra roterom til luksuriøst bad på seks m2

Et ubrukt kott på seks kvadratmeter ble med stødig hånd forvandlet til et bad som oser eksklusivitet. Den gjennomførte stilen understrekes av svale farger, god materialbruk og en sans for detaljer.

Smart bruk av plass

Med et ønske om å få til et lite bad i andre etasje av murhuset sitt, gikk Lisbet Fritze og Anders Trentemøller i gang med å forvandle et lite roterom til et stjerneeksempel på god plassutnyttelse. På bare seks kvadratmeter har paret nå skapt et bad, som til tross for begrenset plass, oser luksus.

Dusjnisjen skjules bak en nyoppført speilvegg, noe som også er med på å øke romfølelsen. Toalettet er fra Duravit, krakken fra Skagerak.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Skreddersydde løsinger

Lisbet, som er arkitekt hos det anerkjente arkitektkontoret BIG, hadde alle forutsetninger for å planlegge det lille badet. For henne var det viktig at det skulle være lyst og enkelt.

– Vi ønsket oss et rolig og behagelig rom, og derfor har hver flate fått sin materialitet, forteller hun. Rent visuelt betyr det at håndlagede lavasteinsfliser i lyse, gråblå nyanser fra Made a Mano er lagt i fiskebensmønster fra gulv til tak – på noen vegger. Andre er malte, mens en tredje flate består av ett stort speil, også det fra gulv til tak.

– Samtidig ville vi tilføre varme i alt det lyse med et baderomsmøbel og speil i eik, samt råpatinerte messingarmaturer, sier Lisbet.

Håndlagede lavasteinsfliser fra Made a Mano er lagt i fiskebensmønster på både gulv og vegger i dette lille badet – også i dusjnisjen. Den delikate, svale blågrå nyansen får fint følge av råpatinerte messingarmaturer fra Vola. Håndklestengene har integrert varme, noe som er ekstra godt i de kalde månedene.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Med plass til ro

For å få utført arbeidet, tok Lisbet og Anders kontakt med entreprenørfirmaet Focus Plus, som spesialiserer seg på unike baderomsløsninger. Ifølge Lisbet er de gode til å «nerde» med detaljer, noe det nettopp var behov for her.

Som småbarnsforeldre oppholder paret seg mye på badet. Derfor ble det også ekstra viktig at rommet skulle oppleves godt å være i – med praktiske løsninger. For å utnytte plassen ble dusjnisjen derfor gjemt bak en speilvegg. Den store speilflaten gir dessuten økt romfølelse samtidig som den reflekterer lyset.

Speilet over vasken med eikeramme og integrert lys er designet av Lisbet og laget av faren hennes, en forlengelse av snekkerarbeidet de pleide å gjøre i verkstedet hans da hun var barn. Servantmøbelet er designet og laget av Focus Plus, mens armaturen er fra Vola. Malte flater står fint til flisveggene, og roer ned helheten.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

"Det var viktig med et rom vi likte å være i"

Det var også viktig for dem å omgi seg med design de ville like lenge. Så da Lisbet ikke fant et speil til å ha over vasken, designet hun det selv: En eikeramme med integrert lys. Og hun fikk faren til å lage det, noe som gjør det ekstra spesielt. Alt i alt er rommet blitt akkurat det de så for seg.

– Selv om det å dusje er en hverdagsting, kan det være en renselse i mer enn én forstand – også sjelen kan få seg en dusj. Derfor var det viktig med et rom vi likte å være i. Jeg er også glad for at jeg fikk et prosjekt sammen med faren min. Det var en gøy utfordring, sier Lisbet.

Armaturene i råtpatinert messing er fra Vola.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

En diskré hylle er bygget inn i dusjveggen. Selv her fortsetter fiskebensmønsteret.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press