Et baderom i særklasse

Det luksuriøse baderommet på Gurrehus Slott i Danmark er hjemmets velværerom. Her er det plass til både alene- og familietid i luksuriøse omgivelser.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Badekaret fra Agape spiller hovedrollen på badet, og er stort nok til at familien på tre kan sitte i det sammen.

Eventyrlig baderom

Mellom skog, sjø og marker på Nordsjælland ligger Gurrehus Slott, der Marthe Høver bor med familien sin i en gammel tjenestefløy. Hjemmet fra 1500-tallet er preget av rokokkostil, noe som gjenspeiles i de høye franske vinduene, bølgende former og detaljer i trepanelene og i taket. Det er nesten som å tre inn i et eventyr når man går rett fra Marthe og mannens soverom, gjennom et walk-in-closet og videre til det luksuriøse, romslige badet.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Såpe og marmorfat med metalinnsats fra Tom Dixon, stigen fra Tine K Home. Badehåndkle er fra Georg Jensen Damask.

Morgenrutinen

Her nyter Marthe alenetid i rolige morgentimer, for hun er et utpreget A-menneske.

– Jeg starter dagen med å slippe ut hundene, så de kan løpe rundt i parken før vi går og fôrer sauene. Så tenner jeg opp i peisen, lager kaffe og lister meg opp for å vekke mannen og datteren min, forteller hun.

Det beste med rommet er badekaret, ifølge Marthe, fordi det er så stort at både hun, mannen og deres lille datter kan være der sammen.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Det litte fatet kan brukes til smykker og annet nips, og er en del av serien Solides, designet av Terkel Skou Steffensen. Beholderen i tre er fra Georg Jensen, og håndkleet er fra Georg Jensen Damask.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Det er ikke så mange forunt å ha et bad på størrelse med en ballsal, men på danske slott går det an. Et stort frittstående badekar fra Agape spiller hovedrollen i rommet, som har flere utganger til balkongen utenfor, romslig takhøyde og klassiske detaljer. Gulvet er slipt, håndmalt og lakkert betong.

Et rom som bringer familien sammen

Det beste med rommet er badekaret, ifølge Marthe, fordi det er så stort at både hun, mannen og deres lille datter kan være der sammen.

– Vi har hatt masse kvalitetstid og hyggelige stunder her som familie, hvor vi hører på musikk og slapper av, sier hun.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Gode produkter, som disse fra Aesop, hører til.

Respekt for det oprinnelige

Alle rom i slottet er renovert med respekt for den opprinnelige stilen, også badet, hvor gamle dører, vinduer og lister er bevart. Det eneste som bryter med den klassiske stilen er betonggulvet, som paret fikk lagt under renoveringen. Det er lakkert og håndmalt og går nærmest i ett med den grå kommoden og baderomsmøbelet.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Det rå betonggulvet understreker rommets bredde, og fremstår både industrielt og dekorativt på samme tid, og er en spennende kontrast til alle de klassiske detaljene. Speilet er håndlaget og er fra danske mossroom.com. Kommoden er antikk og er kjøpt via trendfirst.com.

Perfekt lys

De franske dørene og den direkte utgangen til balkongen sikrer at lyset strømmer inn fra alle sider, og med utsikt til Gurre Sjø er det alltid noe fint å se på når Marthe legger seg i badekaret.