Drømmebad i to rom

Det store badet i marmor og bambus er delt i to soner, som kan skilles med en skyvedør. Løsningen er perfekt for et hektisk familieliv!

Skreddersydd bad for hele familien
© Inger Marie Grini

– Familien ønsket seg ett bad som samtidig var to, forteller Tai Grung, som er partner i Lie Øyen arkitekter. Hun har designet badet i den klassiske byleiligheten på Frogner i Oslo der John Olav Harr, kona og to barn bor.

Løsningen ble å skape to avdelinger adskilt av en glassdør. Badet på 14 kvm har til sammen tre dusjer, et badekar, tre vasker og to toaletter. På denne måten kan hovedbadet skilles av fra et mindre bad, og hele familien kan være på badet samtidig.

Hoveddelen har dobbel servant, med en benkeplate i marmor fra Lenngren naturstein. Baderomsmøblene i bambus er laget av Ask og Eng. Armaturene er fra Grohe, krakk og håndkle fra Norrgavel, glasskulen fra Vitra og Tree Trunk vase er fra Hay.

Vakre overflater og mulitfunksjonelle produkter er hett på badet akkurat nå. Se alle de spennende nyhetene her!

Klassiske og varige materialer til badet
© Inger Marie Grini

Familien ønsket seg et klassisk og moderne bad i enkle og holdbare materialer. Gulv og vegger er kledd i marmorfiner, mens benkeplater og vindusnisjer er i solid marmor.

– Marmor er fascinerende som et herskapelig materiale i en byleilighet fra 1890. Vi ville gi den opprinnelige materialbruken et moderne tilsnitt, forteller John Olav.

Tai foreslo bambus for å gjøre badet varmere. Baderomsmøblene er det hun som har designet og Ask og Eng som har laget og skreddersydd i bambus.

Det største badet har både dusj, dobbel servant og badekar. Veggene er kledd i marmorfiner, mens vinduskarm og benkeplate er i solid marmor. Krakk fra Norrgavel, håndkle fra Hay, krukker fra Kristina Dam og Grenen. I vinduet står en kokosnøttskål fra Granit og en sølvfarget boks fra Norrgavel. Børsten er fra Iris Hantverk.

Dobbeldusj med glassdører
© Inger Marie Grini

Badet er sobert og stilrent i uttrykket; med innebygde armaturer og rene materialer; porselen, glass, marmor og tre.

– Det blir litt sånn «clean desk policy», ikke at det er så ryddig på badet alltid, det blir jo litt kaos, sier John Olav Harr og ler.

Det lille badet har en praktisk dobbeldusj. Stolen J111 er fra Bruunmunch, pottene er fra Granit og Laget, Quo Vadis, og håndkle og børste er fra Norrgavel.

Få spennende interiørnyheter og reportasjer sendt direkte til innboksen din og meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Fin material-gjenklang på det lille badet
© Inger Marie Grini

Det lille badet har én servant, men lik innredning som på det store. Timeglasset på hyllen er fra Granit, Geneva radio er fra Lefdal, håndkleet fra Hay og koppen fra Matímanana.

Mens marmor gir dette badet luksus-preg, finnes det flere måter å få inn litt luksus på. Her er 9 lekre drømmebad!

To bad skilt av med skyvedør
© Inger Marie Grini

Arkitekten laget en løsning hvor hovedbadet skilles fra det mindre badet med en glassdør.

Det er mange måter å gjøre badet ditt unikt på. Her er 15 tips som gir det et personlig preg!

Smart skuff til skittentøy
© Inger Marie Grini

På det mindre badet står høyskap i bambus for mesteparten av oppbevaringen. I bunnen av høyskapet er det laget en skuff til skittentøy. Håndtakene er frest inn i bambusen. Smart og fint!

På BoligPluss kan du se hvordan du selv kan lage en smart-skuff til skittentøyet ditt!