De fant plass til et ekstra bad i trappen

Og ikke hvilket som helst bad heller!

© Morten Holtum

Familien Ghirimoldi hadde lenge drømt om et ekstra bad i hjemmet sitt i Milano, men det var ikke like åpenbart hvor dette nye prosjektet kunne realiseres – helt til de oppdaget potensialet i den store trappeavsatsen mellom første og andre etasje. Ved å stjele åtte kvadratmeter av arealet fikk de realisert ønsket om et moderne bad, uten å gå på bekostning av bevegeligheten mellom de to etasjene.

© Morten Holtum

Selve trappen er i betong, og dermed ble gråtoner det naturlige valget på badevegger og -gulv for å bevare helheten i interiøret. Epoksy ble valgt for et betonglignende, stramt uttrykk, et materiale som gjør den samme nytten som fliser. Mot dette valgte familien malte, hvite flater. God takhøyde og velintegrert vask, toalett og bad bidrar dessuten til at badet oppleves romslig og luftig. Kun de aller nødvendigste komponentene har fått innpass i den minimalistiske innredningen, men selv om rommet er forankret i funksjonalitet, ligger en tydelig estetikk til grunne.

© Morten Holtum

Gulvet i epoksy fortsetter langs badekarfronten og videre oppover veggen. Løsningen beskytter mot vannsprut, og skaper samtidig et ryddig uttrykk. Vegglampen er Jac Jacobsens L-1 fra Luxo.

© Morten Holtum

Over badekaret er det laget en nisje i veggen, med plass til oppbevaring. Ved å velge glasshyller fremfor tette – for eksempel i tre – fremheves det luftige uttrykket som er utgangspunktet for dette badet.

© Morten Holtum

Det er alltid spennende når funksjonalitet plutselig blir til noe mer, som her, hvor refleksjonen av trappen gjør speilet til et kuntverk på veggen.

© Morten Holtum

Den stramme vasken er plassert på en betonghylle i en stor nisje. Det eneste av pynt som har fått innpass er den skulpturelle grenen som bryter med den renlinjede helheten og gir rommet en lett organisk touch. Vask og armatur er fra Zucchetti, mens vegglampen er den klassiske L-1 av norske Jac Jacobsen fra Luxo.

© Morten Holtum

Avlastningsbordet i glass reflekterer lyset i rommet og opptar visuelt liten plass – smart på mindre bad hvor man har behov for avlastning uten at det går på bekostning av romfølelsen.

© Morten Holtum

En stor skyvedør er valgt med tanke på å holde bevegelsessonene frie for forstyrrelser. Med svarte metallrammer og matt pleksiglass er den håndlagde døren et dekorativt møbel i seg selv, men den hindrer også innsyn og fanger opp lyset fra trappeoppgangen. De svarte rammene er dessuten en effektfull forlengelse av de ornamenterte trappespilene utenfor, og sammen utgjør de et spennende og kontrastfullt møte mellom klassisk og moderne design.

Relaterte artikler