Badet som oser av luksus og velvære

Der hersker en spesiell ro på dette elegante badet, hvor man kan legge seg til rette i badekaret og nyte et stressfrit miljø uten visuell støy.

badeværelse marmor messing badekar
© Foto: Inger Marie Grini Styling: Line Dammen

Marmorerte fliser, eikeskap, messingdetaljer og glass møtes i dette elegante baderommet. Doble vasker i innredningen fra Hamran sørger for at flere kan ta stellet samtidig. Speilene er FA33 av Gio Ponti fra Gubi, lampene er Globe Scone fra Allied Maker og armaturene er Vola.

Balansegang mellom det røffe og elegante

Lyse flater og klassisk eleganse møter grove naturmaterialer og mørkt tre på badet i dette Kristiansandhjemmet.

– Vi ville skape en kontrast mellom det røffe og det elegante, sier interiørarkitekt Ingrid Knutsen, som på oppdrag fra eieren har tegnet et lyst bad med følelsen av eksklusivitet.

En lun naturflis lagt i fiskebeins-mønster på gulvet står i behagelig kontrast til den rene, lyse marmorlooken på veggflisene, som går helt opp til taket for å understreke den luftige høyden.

badeværelse badekar marmor
© Foto: Inger Marie Grini Styling: Line Dammen

Blikkfang. Et stort frittstående badekar – Svedbergs Oval 170 – foran vinduet gir umiddelbart en følelse av luksus og velvære. Inntrykket forsterkes av de store marmorerte flisene Statuario Grigio fra Casalgrande Padana på veggene, som står lekkert mot de fiskebeinsmønstrede Calco fra Ragno på gulvet. Alle flisene er funnet hos Fliskonsept. En stor dusjnisje i glass bidrar med sin lysreflekterende overflate til badets romslighet, mens den messingfargede armaturen fra Gessi understreker opplevelsen av «glam».

Rom-i-rommet-følelse

– Vi kombinerte malte vegger med flislagte fordi rommet er såpass stort. Det gjør at det fremstår nettere, forklarer Knutsen.

I tillegg satte interiørdesigneren inn en vegg som skjermer toalettet fra resten av badet. En stor dusjnisje i glass er også med på å skape rom-i-rommet, uten at den stjeler fra den visuelle romsligheten.

badeværelse spejl vask messing
© Foto: Inger Marie Grini Styling: Line Dammen

Detaljer i messing understreker det eksklusive preget.

De små detaljene

Et spesialbygd baderomsmøbel i svartbeiset eik fra Hamran er en grovere kontrast mot alt det lyse og lette, og skaper en spennende kontrast i rommet – uten at det går på bekostning av det elegante.

Messingdetaljer i armaturer, knagger, beslag og lamper ivaretar det eksklusive preget, sammen med utradisjonelle løsninger for lamper og speil.

Foran vinduene står dessuten et frittstående badekar fra Svedbergs som rommets «pièce de résistance», og understreker det overbyggende uttrykket: Her er det som å være på spa. Hjemme.