10 smarte dingser til hjemmet

Disse gjør hjemmet ditt litt smartere – og hverdagen mer komfortabel.

Lås opp uten nøkkel
© Danalock

Danalock er en elektronisk lås som kan åpnes enten manuelt eller via mobilen, noe som er praktisk om du trenger å åpne døren for håndverkere eller svigermor når du ikke er hjemme. Alle aktiviteter blir registrert, slik at du ser når barna er hjemme fra skolen. Les mer på danalock.dk.

Lek med lyset
© Philips

Philips Hue har vært på markedet i noen år, men blir stadig bygget ut med nye produkter. Hue består av to typer LED-pærer (E27) – en med hvitt lys og en med 16 millioner farger som du kan stille inn selv.
Pærene kobles til det trådløse nettverket via en overgang, og så kan du lage stemningsfullt lys på badet eller i stuen – via en app. Les mer på philips.no.

Fjernstyr steken
© Samsung

Sløv helg? Nå trenger du ikke engang å løfte rumpa fra sofaen for å sette i gang søndagssteken. Wifi blir mer og mer utbredt også i hvitevarer, og Samsungs NV9900 gir deg muligheten til å styre ovnen via en app. Du kan skru av og på ovnen, stille inn temperatur og overvåke maten. Du kan også sette i gang et av de 80 automatiske tilberedningsprogrammene. Les mer på samsung.no.

Spar strøm
© Nobo

Varmeovnprodusenten Nobø har utviklet appen Nobø Energy Control, som etter sigende skal kunne kutte strømforbruket til oppvarming med 25 prosent. Systemet er lett å sette opp og kan styres fra mobil eller nettbrett. Les mer på nobo.no.

Trygt nabolag
© Nabolink

Nabolink er et slags moderne nabovarsel som linker hjemmet ditt opp mot utvalgte naboer – maks åtte husstander. Systemet har to moduler: En basestasjon og fjernbetjeningen Key Link. Hvis det er innbrudd i et av husene, eller om man blir akutt syk, kan man ved et tastetrykk alamere naboene og tilkalle hjelp. Les mer på nabolink.dk.

Oversikt over været
© Netatmo

Netatmo Weather Station måler temperaturen både innendørs og utendørs, i tillegg til å gi deg oversikt over luftkvalitet og decibelnivå. Du får også kjøpt tilleggsmoduler som regnmåler og vindmåler, og du kan få varsel på telefonen din om at det for eksempel regner uvanlig mye hjemme mens du sitter på jobb. Med mobilen kan du også sjekke utendørstemperaturen mens du fortsatt ligger i sengen og lurer på hva du skal ha på deg. Les mer på netatmo.com.

Musikk overalt
© Sonos

De nye Play:5-høyttalerne til Sonos er en fryd for både øyne og ører. Lydkvaliteten er høy, og lydbildet forandrer seg ved at du stiller høyttaleren vertikalt eller horisontalt. Sonos-høyttalerne kan plasseres i flere rom og så kobles sammen over det trådløse nettverket. Deretter styrer du musikken via en app på telefonen. Denne appen gir deg også tilgang til musikktjenester som Spotify, Wimp eller iTunes, og kjøper du en styringsenhet, kan du også koble til et stereoanlegg. Les mer på sonos.com.

Full kontroll på huset
© XComfort

Er du ute etter et komplett kontrollsenter for å styre alt som skjer i hjemmet ditt, kan du sjekke ut XComfort fra Eaton. Dette er et trådløst system som lar deg styre blant annet belysning, varme, musikk og inngangsdør. Du kan bruke fysiske brytere eller mobilen til å styre alt – og til å sette opp ulike scenarier, som «filmkveld», hvor lyset automatisk dempes og persiennene går ned. Les mer på xcomfort.no.

Juster varmen
© Danfoss

Med Danfoss One styrer du varme og lys med elektroniske radiotermostater som monteres på varmeovner og andre elektriske apparater. Systemet er trådløst og lett å supplere med stadig nye enheter når behovet melder seg. Les mer på danfoss.no.

Overvåker boligen din
© D-link

Vil du overvåke det som skjer i hjemmet uten å betale månedsavgift til et alarmselskap? D-link har kameraer, bevegelsessensorer, fuktsensor og mye mer. Disse kan kobles sammen og styres via telefonen, og du velger selv hva som skal utløse en alarm på mobilen din. Les mer på dlink.com.